Dissabte, 20 d'Abril de 2024

La PAH Reus dormirà al Mercadal si no es resol el desallotjament d’una família

Tres menors es quedaran al carrer el proper 11 de juny

16 de Maig de 2014, per Isabel Martínez
  • Membres de la PAH Reus i de la família afectada pel desallotjament

    Isabel Martínez

La portaveu de la PAH Reus-Baix Camp, Magda Martínez, ha  fet èmfasi en que l’Ajuntament té a la mà donar una sortida a aquesta família que té tres fills de 7, 5 i 3 anys d’edat i que, d’executar-se el desallotjament com està previst, quedaran al carrer. “Ara l’Ajuntament no pot dir que no li hem donat temps per trobar una solució”, ha reblat Martínez, la qual ha explicat també que la plataforma va proposar a Benestar Social tres possibilitats diferents: que s’atorgués a la família un habitatge provisional mentre el pare de família tramita una sol·licitud de minusvalia;  una ajuda econòmica per pagar un lloguer assequible o que aturi el desallotjament del proper 11 de juny.

Segons Martínez, l’Ajuntament no ha estat receptiu a cap d’aquestes propostes mentre que hi ha “pisos buits” que gestiona l’Ajuntament i que podrien servir per casos d’emergència com aquest. Els membres de la PAH han mostrat també la seva preocupació perquè en cas que s’executi el desallotjament de la família, Serveis socials podria retirar la custòdia dels menors als pares si es queden al carrer.  Per aquest motiu –i més enllà de l’acte de protesta davant el consistori- la plataforma estudiarà poder allotjar-los a la casa ocupada  del  barri Fortuny  de Reus si no hi ha cap altre alternativa més.

Des del març de 2013, la família de Siham Afrouni no paga el lloguer del seu pis. El pare de família es va quedar a l’atur i ha anat esgotant tant aquesta prestació com l’ajuda familiar. Actualment, està tramitant una sol·licitud de minusvalia per un problema a l’oïda que, d’aprovar-se, podria garantir uns mínims ingressos a la família per pagar un lloguer. La PAH Reus-Baix Camp demana que mentre s’estudia el seu cas el consistori els ajudi a tenir un sostre. 

Al respecte de l’oposició veïnal per l’ocupació del barri Fortuny, Martínez ha comentat que no s’ha avançat en la seva resolució i que la sortida al conflicte s’està gestionant directament des dels serveis de mediació de la PAH a nivell de Barcelona.  

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

PapaPeter  20 de Maig de 2014

Per que no reclamen a casa seva?

Ya se sap que la cosa esta molt fotuda per a tothom; però si no tens per menjar a prou feines, per que tanta canlla?? Aixó si que no se enten, tots fan igual, venga fills i mes fills.
Després a reclamar i exigir. 1 any sense pagar, i se exclament perque els fan fora de casa?! venga va! que esperaven??? Les coses son així per a tots i es " lo que hay ".
Primer s'haurien de solucionar les problemes dels de casa, i despres dels altres. Perque de la gent d'aqui ningú o casi ningú se enrecorda. A la resta de Europa, tothom que entra en un pais per viure te que tindre contracte de treball i tot la documentació en regla, sino no entras o quan te enganxen et fan fora. Llavors ningú d'aquesta "gent" que fan plataformes, acampades i manifestacions va cap alli a fer merder. Pero aqui si, aqui em de tragar amb tot, si no es pensa d'aquesta manera aqui ets una mala persona. Aixó si que es trist.

JOSEPP  16 de Maig de 2014

PAIS DE ORIGEN

Yo creo que quien debe responder es su país de origen, ¿NO?, como cualquiera de nosotros en el extrangero debemos ir a nuestra embajada, no podemos o no debemos ir y obligar a una institución que no es la nuestra ha exigir ayuda, !!CUIDADO!! no estoy diciendo que no deben ser ayudados, pero creo que ya está mas que demostrado que su país de origen nunca mueve un dedo por su gente, y si el Ayuntamiento va corto de dinero, lógicamente yo primero daré de comer a mis cachorros, que por cierto miro de controlarlo, por que no hay que olvidar que el nivel de natalidad en España ha bajado y mucho, entonces, ¿de que sirve nuestro sacrificio? si igualmente hay que mantener otros hijos.