Dijous, 25 d'Abril de 2024

El reusenc Jordi Abelló recorre a la prostitució per mostrar el seu art

L’exposició real d’’Eròtica’ es va fer a la carretera, amb una prostituta que ensenyava les pintures als conductors

12 de Juny de 2014, per Redacció
  • Una prostituta mostra l'obra de Jordi Abelló

    Lluc Queralt

Jordi Abelló explica que ‘’Eròtica parteix de la idea de poder representar la carn, la carn com a pintura i intentar que aquesta palpités’’. La mostra  que s’estrena divendres a Salt pretén explicar el procés de treball seguit, que l’ha immers en un món en el qual no descarta tornar a treballar-hi en un futur. L’exposició a Les Bernardes consta de quatre vídeos que, de forma gràfica i visual, complementen totes les imatges i les doten d’un mateix relat.

L’art pot penetrar a qualsevol lloc

Els orígens del projecte d’Abelló són novament innovadors, com els seus anteriors treballs. L’artista reusenc explica que ‘’l’exposició real d’Eròtica es va realitzar a la carretera, amb una prostituta que ensenyava les meves pintures als conductors’’. Abelló sempre havia pensat que ‘’seria una bona manera d’exposar en la mesura que els conductors dels cotxes irremediablement miren a les prostitutes...’’.

L’artista confessa que ‘’per mi és una de les millors exposicions que he fet’’ i  recorda que, ‘’amb anterioritat, havia exposat al top manta, amb els goril·les del zoo, amb els voltors de Nonasp, i a l’interior d’algunes sucursals bancàries’’.

Jordi Abelló creu que Eròtica ‘’ha anat aproximant-se a la imatge de la ‘mantis religiosa’ i ha estat una constant en els dibuixos, les pintures i els vídeos’’. Una aproximació que vincula amb la seva infantesa: ‘’Quan era petit jugava amb ‘mantis’, les trobava fascinants.... Ara apareixen al meu treball’’.

L’exposició Eròtica romandrà oberta a Les Bernardes de Salt fins el proper 9 de juliol.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics