Divendres, 29 de Març de 2024

Ester Ventura es desvincula de la contractació de Batesteza per al nou Hospital

L'exdirectiva d'Innova assegura que la seva funció es limitava a comptabilitzar les factures

21 d'Octubre de 2014, per Enrique Canovaca
  • Ester Ventura, acompanyada del seu advocat, en una imatge d'arxiu

    ACN

Durant la declaració, Ventura ha tirat pilotes fora respecte la contractació i el pagament a Jorge Batesteza i ha indicat que les seves funcions es limitaven "a la relació de fatures que es devien pagar, que estaven conformades i estaven desbloquejades del sistema informàtic". L'exdirectora econòmico i financera del hòlding indica que en arribar la factura, ella la comptabilitzava i la bloquejava fins que el responsable de la mateixa la donés per bona. Posteriorment, la factura tornava i es desbloquejava.

Ventura reconeix que les relacions de pagament s'enviaven directament al director general, Josep Prat, i que era ell qui les validava. A més, l'exdirectiva ha negat que el seu departament tingués capacitat de contractació, malgrat que així ho va afirmar l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, durant la seva darrera declaració davant del jutge. Ventura "no sap" perquè Pérez va dir això.

L'exdirectiva sí que reconeix que en alguna ocasió havia anat al Consell d'Administració d'Innova, quan Prat li havia sol·licitat, concretament, quan s'havien de formular els comptes i es tractaven els pressupostos -una vegada da l'any. Segons declara, ella hi anava per parlar de detalls tècnics, a sol·licitud dels consellers, i no tenia cap veu ni vot. A més, indica que no té perquè "dubtar de la capacitat i responsabilitat" dels seus companys i que si una factura estava conformada, la donava per bona.

Els pagaments es refacturaven posteriorment a l'Hospital de Sant Joan, segons Ventura, i per tant, "algú més els havia de donar per bons". És a dir, que en el fons qui feia el pagament era el centre sanitari i que per Innova le factures pagades per Batesteza tidrien un cost zero. D'aquí que el jutge consideri que es va pagar a l'arquitecte amb diners públics.

'No sóc la mà dreta de Prat'

La declarant s'ha mostrat convençuda que no ha estat la mà dreta de Prat perquè el coneix i és el seu superior a partir de l'any 2004, quan Ventura era responsable de l'àrea econòmica i financera des de l'any 2002. Segons indica en la declaració, entre 2005 i 2007, Prat li va atribuir a l'exdirectiva tres noves funcions, que després de les eleccions municipals d'aquell any se li van treure.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics