Dijous, 25 d'Abril de 2024

Inèrcia de líder

El CF Reus s'imposa a Badalona (1-2) i se situa al capdamunt de la classificació

16 de Novembre de 2014, per Luis Alberto Moral
  • Un instant del Badalona-Reus d'aquest diumenge

CF Reus Deportiu

• Ramon Folch, en una imatge d'arxiu, ha obert la llauna pel CF Reus

Reusdigital

A la primera, al Reus li ha costat entrar al partit. No era capaç d’abastir els seus dos davanters, Sellarès i Edgar Hernández; primer cop a la temporada que el preparador basc prova aquest sistema. Abraham era la principal amenaça, tot i que les ocasions no hi arribaven. La primera ocasió del CF Reus ha passat per les botes de Cassamá, però la seva centrada no ha trobat cap rematador a la línia ofensiva roig-i-negre. Només un minut després, el local Fran Bea s'ha vist obligat a abandonar el terreny de joc per una lesió i ha estat substituït per Álvaro Vega.

Tanta ha estat la demora, que l’ocasió més clara dels reusencs ha estat al 42’, un xut de Xisco, especialment actiu en el darrer tram. Quan semblava que el primer temps acabaria sense gols, Ramon Folch ha obert la llauna pels reusencs al minut 44. En un contraatac, Folch ha etzibat un xut de volea des de la frontal a l’escaire de la porteria de Marcos. Havia costat, i molt; a la mitja hora, Edgar havia aturat un remat de Torres.

Els badalonins s'han posat les piles en un segon temps en què han avançat línies i han introduït homes de tarannà més ofensiu a l'onze. Corria la segona part, amb el Reus per davant en el marcador, i els locals ho intentaven amb més cor que ocasions. No passava res, els visitants interrompien el joc. Ja ho havia avisat Natxo González, el jugador escapulat més desequilibrant és Abraham. I en una ocasió aïllada, una falta de Cassamà a l'interior de l'àrea sobre el davanter canari li ha costat un penal en contra al Reus. Abraham ha transformat la pena màxima. Semblava que tot el treball fins aleshores se n’anava en orris.

El gol de la victòria

Però tres minuts després del penal, quan el cop encara coïa, el Reus ha deixat l’empat escapulat en un miratge. De jugada assajada, Colorado ha centrat al segon pal on esperava el cuir Delgado: ha habilitat a Edgar, que ha fet el segon. Cop a la taula d’un Reus ambiciós, amb caràcter i, també, recursos. Un conjunt amb inèrcia guanyadora.

Un cop més per davant, els del Baix Camp han mostrat les claus que els fan un rival incòmode com a conjunt visitant. Una defensa sòlida, que aguanta els atacs sense gairebé concedir ocasions; sobreviure al domini del rival; allunyar el perill amb una pressió incisiva; i endur els encontres cap al migcampisme i les interrupcions, allà on els interessa. L’ofici ha deixat el Badalona a les fosques, amb l’únic recurs del joc directe cap a Matamala, obligat a malviure de les misèries de les segones jugades.

Que no passi res; era la consigna. I quan passa, hi és Edgar, que ha estat decisiu. A la primera part; en un xut de Toni Lao a la represa; i quan ja s’ensumava la victòria, en una d’aquestes pilotes penjades, a l’afegit de la segona, enverinada pel mateix company Olmo. Una mà providencial que assenyala el nou camí del play-off.

Fitxa Tècnica

CF BADALONA: Marcos; Sierra, Grima, Amantini, Bermudo; Fran Bea (Álvaro Vega, 18’), Carracedo (Matamala, 56’), Toni Lao, Manu; Torres (Esteve, 71’) i Abraham.

CF REUS DEPORTIU: Edgar Badia; Cassamà, Moyano, Olmo, Marín; Delgado, Colorado (Dinis, 93’), Folch, Xisco (Masqué, 78’); Sellarès i Edgar Hernández (Fran Carbia, 90’).

GOLS: 0-1 (44') Folch. 1-1 (64') Abraham, de penal. 1-2 (67') Edgar Hernández.

ÀRBITRE: Daniel David Baiges Dones (col·legi aragonès) ha mostrat la targeta groga a Abraham (33’), Torres (34’) i Amantini (89’) del conjunt local; i Olmo (50’), Cassamá (64’) i Xisco (70’) del CF Reus Deportiu.

Una trentena d’aficionats reusencs han acompanyat l’equip a l’estadi de Montigalà.