Divendres, 29 de Març de 2024

L'Ajuntament negocia allargar el crèdit de l'hospital per no pagar de cop 34,7 milions d'euros

Pellicer reconeix que el banc es nega a treure la pignoració com a garantia, que en darrer terme suposaria la pèrdua dels ingressos mensuals del CATSalut

04 de Desembre de 2014, per Enrique Canovaca
  • Passadís principal de l'Hospital de Sant Joan de Reus

    ACN

Les arques municipals han de fer front, aquest 2015, al pagament de la part proporcional per a la construcció del nou Hospital de Sant Joan de Reus, a través d'un crèdit fixat en 64,9 milions d'euros. Una part d'aquest quantitat es paga periòdicament i està correctament calendaritzada, però altres 34,7 milions d'euros s'haurien d'abonar de cop al maig de l'any que ve. La idea de l'anterior govern municipal era vendre una part dels terrenys de l'antic hospital, anomenats Pich i Aguilera, però amb la situació econòmica ha estat impossible concretar l'operació i ara l'Ajuntament no té aquests diners disponible. A més, existeix una pignoració com a garantia que permetria al banc quedar-se amb els ingressos ordinaris del CATSalut per al funcionament del centre sanitari en cas d'impagament.

Des de fa mesos, Pellicer i els tècnics de l'Ajuntament parlen amb l'entitat bancària per trobar una solució al problema econòmic i la primera intenció del govern municipal era anul·lar la pignoració existent. Les negociacions, però, "no han anat bé en aquesta línia", ha manifestat l'alcalde, qui pensa que la solució provisional "passa per fer el pagament més endavant, allargar els plaços i aguantar un anys més, a veure si podem formalitzar la venda". "La ciutadania entendrà que en aquest moment costa vendre alguna cosa, la situació és la que és", ha remarcat el batlle.

Pellicer espera que al maig  de l'any que ve no s'hagi de fer efectiva la quantia sencera de 34,7 milions d'euros -"estem treballant per això", ha dit- i s'ha mostrat meridià amb la situació: "quan has de pagar un tant i no ho tens, has de negociar per força amb qui vol cobrar i aquest pot acceptar allagar-ho però necessitant unes garanties, que no pot treure". "És un gap que tenim que el desconeixíem, es va formalitzar de manera poc ortodoxa, però el solucionarem, com tot. Coses més grosses ens hem trobat".

En qualsevol cas, l'alcalde ha dit que "no es preocupi ningú, que tot funcionarà". "Abans que s'hipotiquessin els ingressos del CATSalut, em sembla que em tindrien a les portes del CATSalut lligat", ha conclòs en un to irònic Pellicer.

Escolta l'entrevista sencera de Carles Pellicer a LANOVA Ràdio:

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics