Divendres, 29 de Març de 2024

L'alcalde de Mont-roig deixa ERC i encapçalarà la llista d'Ara al municipi

Esquerra ja havia escollit a Irene Aragonès com a alcaldable. La marca Ara, nascuda a Reus, s'estendrà per més municipis del Camp de Tarragona

25 de Febrer de 2015, per Enrique Canovaca
  • L'alcalde de Mont-roig del Camp, Ferran Pellicer, en una imatge d'arxiu

    Joan Marc Salvat

L'estratègia d'expansió del partit Ara, que té com a màxim representant el grup municipal de Reus, pren forma. Dilluns passat al vespre, la formació va signar una aliança amb l'actual alcalde de Mont-roig, Ferran Pellicer, per tal de confegir la candidatura d'Ara Mont-Roig i Miami Platja, segons ha pogut saber Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio i ha confirmat el propi batlle. A hores d'ara, Pellicer encapçala una coalició, Acord Municipal, en representació d'Esquerra, que governa amb d'altres tres forces polítiques (FIC, PP, Verds per més) i el regidor no adscrit, Eduard Planes. A l'oposició hi ha PSC i CiU.

En declaracions a Reusdigital.cat i LANOVA Ràdio, Pellicer ha explicat els motius d'aquest pas: "Fa quatre anys em vaig presentar per Esquerra amb persones que no eren militants i aquesta diversitat em va donar l'oportunitat de treure el segon millor resultat i fer una coalició de govern. En aquesta ocasió, que ho respecto, ERC volia més la seva marca i a mi se'm feia complicat trobar una llista on tothom tingués aquest pensament estricte". El batlle creu que les municipals han de donar oportunitat de participar a totes les persones que tinguin la idea en comú de "tirar endavant" el poble.

"La ideologia política no ha de marcar la pauta d'un municipi o les persones", ha indicat l'alcalde de Mont-roig, qui ha indicat que no s'ha sentit "ni amb més suport o menys" per part del partit o la resta de membres del seu govern pel que pugui pensar. "Quan m'han hagut de dir que no, m'ho han dit i quan hem hagut de negociar coses amb altres sigles, també ho hem fet", ha assegurat Pellicer, qui creu que la diversitat del govern actual ha permès rescatar un municipi "que es trobava a punt de ser intervingut". Ara, segons ell, "ens poden plantejar un futur millor".

La decisió de l'alcalde arriba tot just dos mesos després que l'assemblea local d'ERC escollís a Irene Aragonés com a cap de llista. Fa unes setmanes també es coneixia que la independent Núria Esquius, veïna de Miami Platja, seria la número 2 de la llista. En aquest sentit, Pellicer ha dit que acabarà el mandat sent fidel a les sigles d'Esquerra i que després de les eleccions deixarà de formar-hi part (la militància) per passar a liderar el projecte d'Ara al municipi. "Els meus pensaments ideològics seran els mateixos, però amb la nova llista hi ha més possibilitas de tenir més diversitat", ha insistit l'alcalde.

"La meva filosofica és obrir la candidatura a persones que tingui interès en el municipi", ha continuat Pellicer, qui ha dit que comptarà amb gent que ara és al seu govern i d'altra que arribarà amb aires nous. A més, el batlle no descarta que hi pugui haver un futur pacte amb ERC, sempre i quan hi hagi una entesa amb les persones i la línia "de bona gestió que portem durant aquests anys".

Com a línies bàsiques per als propers anys, Pellicer s'ha posat com a objectiu la reducció de la pressió fiscal, per tal de donar més marge a les famílies i comerços del municipi, així com continuar fent inversió. "No és una qüestió de manca de diners, sinó de gestionar d'una altra manera", ha conclòs l'alcalde de Mont-roig.

Extensió de la marca Ara al Camp de Tarragona

El cop d'efecte aconseguit pel partit a Mont-roig és el tret de sortida per estendre's a una desena de municipis del Camp de Tarragona, en uns acords que s'haurien de concretar en el proper mes i mig. De moment, Ara té representació als ajuntaments de Reus, amb Jordi Cervera i Misericòrdia Fargas, i a Riudecanyes, amb Joan Prats, i ja té signats els pactes per presentar-se a Tarragona (Emili Rivelles), Mont-roig i el petit poble de Puigverd (Segrià), molt a prop de la Conca de Barberà. També està pendent d'entrar a Vila-seca, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant.

Escolta les declaracions de Ferran Pellicer:

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics