Dijous, 28 de Març de 2024

David Vidal: 'Voldríem influir en un govern en minoria a Reus'

La formació que ha contribuït a l’arribada d’Innova als tribunals critica el paper del govern

23 de Març de 2015, per Isabel Martínez
  • David Vidal ha estat un dels regidors més beligerants del mandat municipal

    Judit Fernández

  • Judit Fernández

Com valoren la feina d’aquest mandat?

Hem representat una onada d’aire fresc. Hi havia una mena d’oasi que hem trencat. Hem representat un paper important per fer complir la llei en el paper del secretari i l’interventor, que estaven pràcticament anul·lats per la figura directiva de Josep Prat amb l’aval de tots els partits. I, d'altra banda, la lluita que també hem tingut en la transparència per defensar els serveis públics o l’atenció sanitària, que han sigut uns dels nostres principals camps de batalla. I la feina judicial d’intentar fer veure a l’opinió pública que hi havia un grup de persones properes, sobretot, a CiU i el PSC en l’àmbit sanitari que aprofitaven aquesta manca de control en la contractació per fer el seu negoci privat, contrastant amb el que és el desballestament de la sanitat pública, que caminava en paral·lel.

Innova hauria esclatat sense la presència de la CUP?

Opinem que no, perquè fins i tot el 2 de desembre del 2011 vam demanar al president, Carles Pellicer, que fes públic el sou de Josep Prat i posés damunt la taula el procés per fer auditories de les empreses i les fundacions i s’hi va negar. És més: en aquell consell d’administració, tots els partits menys la CUP van ratificar el senyor Prat. I, per tant, si nosaltres no haguéssim fet aquella denúncia, segurament encara compaginaria càrrecs en la sanitat pública i privada, i en altres empreses.

La seva formació és d’arrel assembleària. Opina que han sabut transmetre la feina feta?

No tant com voldríem. Hem tingut participació al carrer, hem fet assemblees als barris, audiències públiques,... Una crítica que ens fem és que tota la feina feta de judicialització institucional ens ha tret temps per despertar consciències.

Com ha funcionat el projecte Germinem, en el qual han invertit els romanents de la seva limitació de sous?

Vam decidir que les dietes per assistir al consell d’administració es destinessin a un fons social perquè tornés de nou a la societat. Això permetia explicar que hi ha altres maneres de finançament alternatives per a un bon projecte a través de la banca ètica, com Coop 57, i estimular que sortissin cooperatives.

Per què no van voler participar en la llista conjunta proposada per Procés Constituent?

Compartir una llista abans que un àmbit de treball amb persones que havien estat en l’anterior govern, com les d’ICV, no ens donava gaire confiança, perquè estem en un procés judicial. Primer, metodologia i objectius; quan estiguin consensuats, treballem al carrer, i d’aquí a quatre anys se’n podria parlar.

El nou Ajuntament pot no tenir majories clares. Quina política de pactes seguiran?

Ens agradaria un govern en minoria. Que ens necessités per tirar endavant les seves polítiques. Tenir la capacitat d’influir (si n’hi vols dir així, tenir la clau), no per entrar nosaltres en el govern, cosa que, d’altra banda no ens fa por, sinó per condicionar les persones que governin, independentment del pacte que hi hagi, sigui nacional, esquerranós o nacional espanyol, que no facin res sense la fiscalització, l’autorització o el vistiplau de la CUP. Creiem que podem aconseguir aquest escenari.

Quin balanç fan del govern durant aquest mandat?

Han continuat l’herència, no han pogut demostrar que són tan diferents dels altres. D’iniciatives de l’equip de govern que em facin sentir orgullós, n’hi ha ben poques. Al contrari, incompliment de la llei de contractació en un 80% a l’hospital, tres gerents i no ho han arreglat encara, l’ordenança de civisme, el fet que les persones que practiquen la mendicitat siguin sancionades amb 750 euros, el burca... 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital david vidal

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Òbol  24 de Març de 2015

David....

... jo penso que heu començat bé. Límportant ,ara, devant de tota aquesta corrupció generalitzada és continuar endavant i tot amb la màxima transparència.

Eduard Saborit  23 de Març de 2015

PERQUÈ EXCENDÈNCIA FORÇOSA I NO VOLUNTARIA

No o entenc perquè no fa com els altres? Qualsevol treballador i entenc que això no es diferencia per ser treballador de una Empresa Municipal, deixant clar que l’ excedència forçosa tinc entès que es, per funcionaris que els i assignen algun càrrec públic, si vol ser regidor cosa molt respectable l’ excedència tindria que ser voluntària, vostè també pot coordinar la seva jornada laboral del seu lloc de treball amb en el seu càrrec de regidor que vostè ha decidit ser lliurament al igual que fan altres regidors, ja que si no resulta, que tots els ciutadans de Reus li estan pagant també els seus costos empresarial que ocasiona a la Empresa municipal entre ells les cotitzacions de la Seguretat Social com si tingues un sou, entenc en la meva humil opinió que encara que fos legal no es moralment acceptable i tindria que ser la seva formació la CUP a la qual vostè pertany, qui es faci càrrec dels costos de les seves cotitzacions, costos que esta ocasionant a la Empresa municipal que en definitiva i contribuint al seu manteniment en el nostres impostos tots els reusencs.