Dimarts, 19 de Març de 2024

El CNI situa Reus i Torredembarra a l’ull del salafisme

La meitat dels centres d’aquesta corrent a tot l’Estat es troben a Catalunya

05 d'Abril de 2015, per Redacció
  • Una persona musulmana traient-se el calçat per anar a resar a Reus

    ACN

Més de la meitat dels centres de culte islàmics de corrent salafista es troben a Catalunya. En concret, segons publica en la seva edició de diumenge La Vanguardia, Espanya té 1.264 centres que s’usen com a mesquites. D’aquests, noranta-vuit són espais on es difon la interpretació més integrista de la religió musulmana i cinquanta es troben a Catalunya. Del mig centenar, les forces i cossos de seguretat de l’Estat i el propi CNI segueixen amb especial atenció l'esdevenidor als centres de Reus, Torredembarra, Vilanova i la Geltrú i Salt.

La principal preocupació de les forces de seguretat és que en aquest mig centenar de centres es difongui una versió de la religió que xoqui frontalment amb el model de convivència propi dels països membres de la Unió Europea. La xifra de les mesquites -a vegades, centres improvisats o locals i naus creats a l’ús-, detalla el mateix rotatiu, citant fonts policials, és variable, si bé és cert que ofereix una fotografia de l’estat de la qüestió al país. 

Els cossos de seguretat expliquen a La Vanguardia que no existeix una vigilància permanent dels centres esmentats anteriorment ni tampoc dels seus imams, però sí que reconeixen controls aleatoris del missatge que es pugui difondre a l’interior de les mesquites per “motius de seguretat de l’Estat”. Controls que es reparteixen el propi Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i els departaments especialitzats del Cos Nacional d’Intel·ligència (CNI). 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics