Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El reusenc Bernat Ollé, premi Fundació Princesa de Girona Empresa 2015

El premiat ha estat distingit per una trajectòria d’excel·lència acadèmica i empresarial internacional

20 d'Abril de 2015, per Redacció
  • Bernat Ollé Pocurull, Premi Fundació Princesa de Girona Empresa 2015

    Carles Fargas/ NW Revista de Reus

El reusenc Bernat Ollé Pocurull ha estat guardonat amb el Premi FPdGi Empresa 2015. El jurat, que ha comunicat aquesta tarda a Girona el resultat de la seva deliberació, ha destacat la seva trajectòria d’excel·lència acadèmica i empresarial internacional, que s’ha materialitzat amb quatre iniciatives empresarials. Els seus projectes han despertat l’interès de la industria farmacèutica en el seu desenvolupament i aplicacions en l’àmbit de les ciències de la salut.

Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora i exemplar de joves d'entre 16 i 35 anys, així com la d'una entitat que treballi en favor dels joves. La categoria Empresa premia joves amb iniciativa emprenedora que hagin liderat o estiguin impulsant projectes d’empresa originals i viables, que destaquin pel seu impacte positiu en la societat.

Amb la proclamació del Premi FPdGi Empresa 2015 conclouen dos mesos en els quals s'han anunciat, successivament i en diferents actes, els guanyadors de cadascuna de les categories dels Premis per aquest any.En aquesta sisena edició, el jurat per a la categoria Empresa ha estat format per César Molinas, economista i matemàtic i membre del Consell Assessor de la FPdGi; Sebastián Muriel, CEO de Tuenti; Benita Ferrero, ex comissària europea i membre del Consell Assessor de la FPdGi; Javier Agüera, fundador de Geeksphone i Premi FPdGi Empresa 2012; i Adrián García-Aranyos, director general d'Endeavor Espanya. Tots ells han volgut destacar la qualitat de les candidatures presentades. 

Bernat Ollé Pocurull, Premi FPdGi Empresa 2015

Nascut a Reus (1979), Bernat Ollé Pocurull és enginyer químic per la Universitat Rovira i Virgili, doctor en Enginyeria i MBA pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), dels Estats Units. Ollé ha centrat el seu interès en el desenvolupament i comercialització d’innovacions en l’àmbit de les ciències de la salut. 

Bernat Ollé Pocurull és membre de l’equip de PureTech Ventures, un grup de capital risc i creació d’empreses amb seu a Boston (Estats Units), des d’on ha fundat 4 start-ups de biotecnologia que han creat 40 llocs de treball fins ara: Vedanta, que desenvolupa una nova classe de fàrmacs per malalties autoimmunitàries, Follica Inc., que desenvolupa un tractament per a la calvície, així com Enlight Biosciences, un sindicat de farmacèutiques per al desenvolupament de plataformes tecnològiques de R+D, i Mandara Sciences, dedicada a la nutrició. A més, és autor de diversos articles científics publicats a revistes de reconegut prestigi i ha participat en nombrosos congressos internacionals. 

Premis Fundació Princesa de Girona 2015 

Els Premis FPdGi reconeixen la trajectòria innovadora i exemplar de joves d’entre 16 i 35 anys, així com la d’una entitat que treballi en favor dels joves. La convocatòria d'enguany ha rebut un total de 167 candidatures de les quals 32 han optat al Premi en la categoria Empresa, 40 a Arts i Lletres, 31 a Entitat, 22 a Social i 42 a Recerca Científica. 

Dotats amb 10.000 euros i una reproducció d’una obra de l’escultor Juan Muñoz, els guardons s’entregaran en el marc del Fòrum IMPULSA 2015, en un acte que tindrà lloc el dia 25 de juny i que estarà presidit per Ses Majestats els Reis.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics