Dissabte, 20 d'Abril de 2024

CiU Reus no subscriu els punts per la independència de l’ANC

L’Assemblea ha obtingut el suport de la CUP, ERC, Llista Unitària i denouReus

22 d'Abril de 2015, per Joan Marc Salvat
  • Instant de la signatura de l'acord

    JM.Salvat

  • Gibert (denouReus), Vidal (CUP), Ros (ANC), Llauradó (ERC) i Pitarch (Llista Unitària)

    JM.Salvat

L’Assemblea Nacional de Catalunya a Reus ha convocat, aquest dimecres a la tarda, tots els partits que subscriuen el full de ruta sobiranista des del municipalisme i amb la mirada posada en el 27 de setembre. A la cita hi han fet acte de presència David Vidal de la CUP, Noemí Llauradó d’ERC, Àlfred Pitarch de Llista Unitària i Lluís Gibert de denouReus. El gran absent de la jornada ha estat CiU, que ha decidit no signar el compromís independentista promogut per l’Assemblea. Preguntada per aquest extrem, la responsable de Reus per la Independència-ANC, Arantxa Ros, ha explicat que CiU ha decidit no firmar l’acord perquè entén que el 24M té un caràcter “municipal”. 

En declaracions a Reusdigital.cat, la cap local de CDC, Ima Mis, ha justificat aquest decisió perquè "ara toca parlar del projecte de ciutat", i posteriorment, "ja ho farem de la qüestió nacional", amb la vista posada a les eleccions del 27 de setembre. Mis ha recordat el suport donat en l'organització del 9N i ha remarcat que continuaran col·laborant amb Reus per la Independència-ANC com fins ara. Tampoc han signat l'acord d'altres candidatures com la d'Ara Reus, Movem Reus-Assemblea Oberta i PSC.

Un sol regidor de 27

A dia d’avui –l’ANC confia sumar noves adhesions en les properes setmanes, inclosa la de CiU–, només quatre de les onze candidatures que es presenten a les municipals han subscrit els tres punts programàtics de l’ANC. Són la CUP (l’únic regidor dels 27 de l’Ajuntament que hi ha donat suport), ERC, Llista Unitària i denouReus. La candidata republicana, Noemí Llauradó, ha justificat el posicionament d’ERC perquè “tenim clar el nostre suport a l’ANC i cal fer aquest pas endavant, en front d’un govern que ha pactat amb el PP”.

Al seu torn, Àlfred Pitarch (Llista Unitària) ha explicat que tots els seus companys de files tenien com a “premisa” la sintonia amb l’ANC i, per tant, donar suport a les seves línies estratègiques. En el cas de denouReus, Lluís Gibert ha refermat el seu “compromís personal i polític” amb l’Assemblea i ha afegit que “no hi podíem donar l’esquena”.  

En darrer terme, David Vidal ha explicat que el conjunt de l’assemblea de la CUP va donar suport a la signatura d’aquest acord i ha criticat CiU per “voler confondre municipalisme i localisme, que és no sortir de la plaça de Prim i el passeig de Prim”.

'Ajuntaments per la independència'

La campanya promoguda per l'ANC, Ajuntaments per la independència, defensa un triple compromís per impulsar la independència des dels consistori. En primer lloc, el suport dels ajuntaments a les decisions que prengui el Parlament resultant del 27 de setembre; la celebració d’un primer ple del nou mandat que ratifiqui o sotmeti a votació l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència; i, per últim, la declaració d’impulsar la creació de l’Assemblea catalana de càrrecs electes.

Aquest últim punt serviria perquè, en cas que l’Estat espanyol decidís intervenir l’autonomia del Parlament, es pogués crear un òrgan d’urgència amb l’objectiu de declarar la independència i formar un govern provisional.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat reus diari digital Gibert (denouReus), Vidal (CUP), Ros (ANC), Llauradó (ERC) i Pitarch (Llista Unitària)

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics