Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Pellicer demana explicacions al ministre de Justícia per la detenció 'desmesurada' de Gomis

El govern municipal expressa el seu malestar amb el jutge d'Innova, Diego Álvarez de Juan

02 de Maig de 2015, per Joan Marc Salvat
  • Carles Pellicer, alcalde de Reus

    Fabián Acidres

El malestar de l'equip de govern convergent a Reus s'ha fet sentir, aquest dissabte, a través d'una convocatòria urgent de premsa. L'alcalde, Carles Pellicer, enviarà una carta, aquest dilluns, al ministre de Justícia, Rafael Català, per "demanar explicacions" en relació a la "detenció desmesurada" de la primera tinenta d'alcalde i consellera delegada del Grup Salut, Teresa Gomis. Paral·lelament, l'alcalde demanarà una reunió amb el president de l'Audiència de Tarragona i el fiscal en cap, per "expressar el malestar per les mesures adoptades".

Pellicer, resguardat pels tinents d'alcalde Joaquim Enrech, Montserrat Vilella i Hipòlit Monseny, ha reclamat la presumpció d'innocència per Gomis i el conjunt de detinguts de dimarts, 28 d'abril, en la macrooperació policial que va efectuar vint-i-cinc registres al conjunt de la demarcació de Tarragona i especialment a la ciutat de Reus. En la seva compareixença, el batlle també ha reclamat tranquil·litat absoluta a la ciutadania davant la "impactant operació policial i judicial", i ha lamentat que el procediment del cas Innova "ja dura massa". Per tot, ha reblat, "l'alarma social que s'ha creat perjudica greument la imatge de Reus".

Les pròtesis en mal estat

Precisament, un dels temes que més suspicàcies va despertar divendres arran de la interlocutòria del jutge és que des de l'Hospital Sant Joan de Reus es van arribar a col·locar pròtesis en mal estat, subministrades per Traiber SL (l'únic detingut dimarts sobre el qual pesa una llibertat sota fiança de 20.000 euros). "Tan bon punt el departament de Salut ens alerta de les deficiències d'aquestes pròtesis, el novembre del 2014, se suspèn la compra i utilització d'aquestes, i també s'atura el conjunt de la relació amb Traiber", ha descrit Pellicer.

En resum, sobre el conjunt de la contractació de l'Hospital Sant Joan, Pellicer ha reconegut que entren a governar el 2011 i el secretari deixa constància que un 85% de la contractació no compleix "del tot" amb la normativa. Des d'aleshores, ha argumentat, "ens hem anat posant al dia i estem regularitzant aquesta situació. El que no podíem era aturar-ho tot perquè llavors se'n ressentiria el funcionament diari de l'Hospital i no ens ho podem permetre". 

Crítiques als anteriors gestors

Sobre el desfalc de 2,5 milions que apuntava el jutge d'Innova, en la interlocutòria referida a l'empresari de Traiber, Luís Márquez, l'alcalde ha desviat les possibles responsabilitats en l'anterior equip de govern: "Si hi ha hagut tal desfalc, que no en tenim constància, va ser el 2007". En la mateixa línia, el batlle ha detallat que "l'actual equip de govern es troba amb un ajuntament endeutat i ja hem aconseguit reduir el deute en un 50%".

Pellicer ha justificat que "el gran èxit d'aquest govern ha estat el control perquè abans hi havia un model descontrolat, on es va estirar més el braç que la màniga" i ha etzivat, amb contundència, que "el pim pam pum passarà factura als que disparen".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

marnulo  03 de Maig de 2015

explicaciones

¿Y ya le ha pedido explicaciones a la Sra. Gomis de la grave causa por la que la han detenido?

Enric de Reus  02 de Maig de 2015

La imatge de Reus no es el que li preocupa.

La imatge de Reus ni es el que lo preocupa , si lo preocupes ja tindria forma tots els corruptes.

El que li preocupa es la imatge de CIU i el perill q soposa la desconfian¢a dels Ciutadans.

Pere  02 de Maig de 2015

Barcegomis

"Sé fuerte Teresa"