Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Els consells municipals d'Infants i Joves de Secundària debat sobre igualtat de gènere

04 de Maig de 2015, per Redacció
  • El Consell Municipal d'Infants Ciutadans, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

Els consells municipals d’Infants Ciutadans i de Joves a Secundària presenten, aquest dimarts, les propostes que han treballat durant el curs en relació a les polítiques d’igualtat de gènere. L’Ajuntament ha escollit enguany aquest tema perquè conicideix amb l’aprovació del Pla Municipal de Polítiques de Gènere. El Consell Municipal d’Infants Ciutadans presentarà les seves propostes en Audiència Pública al saló de plens de l’ajuntament a partir de les 10 del matí. El Consell Municipal de Joves a Secundària ho farà a partir de les 7 de la tarda a Cal Massó.

Infants Ciutadans és un programa municipal de participació ciutadana adreçat al cicle superior d’Educació Primària que té com a fi promoure la participació activa dels nens i les nenes en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint dels principis que sustenten els drets dels infants. El Consell d’Infants Ciutadans ofereix una oportunitat de participar en els assumptes públics de manera directa i en l’exercici dels drets i les responsabilitats dels infants com a ciutadans i ciutadanes.

L’Audiència Pública és el moment en què els representants del Consell d’Infants expressen al Ple de l’Ajuntament les propostes que han treballat conjuntament a les escoles durant el curs amb els seus companys de 5è de primària. L’audiència posa punt final a aquest treball amb l’objectiu de fer arribar al consistori les seves propostes i compromisos.

Consell amb joves de 12 a 18 anys

El Consell Municipal de Joves a Secundària és un nou projecte de participació promogut de manera transversal per les regidories de Cultura i Joventut, d’Ensenyament i Política Lingüística i de Participació i Gent Gran. El consell neix amb la voluntat de donar continuïtat al Consell Municipal d'Infants Ciutadans que ja existeix des de l'any 1999, i en aquest cas recollirà la veu dels joves de 12 a 18 anys.

El Consell Municipal de Joves a Secundària és un procés participatiu que té com a objectiu que el jovent de Reus conegui, debati i faci propostes sobre un centre d'interès que serà diferent cada any.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics