Dijous, 25 d'Abril de 2024

Llàstima de derrota!

Els reusencs encara tenen oportunitat de classificar-se entre els quatre primers en la darrera jornada de lliga, però no depenen d'ells mateixos

10 de Maig de 2015, per Jordi Garcia
  • El CF Reus ja no depèn de si mateix per classificar-se per a la promoció d'ascens

Diari Segre

• Diari Segre

Una llàstima. El Club de Futbol Reus ha patit una derrota inesperada per 2 a 1 al camp del Lleida (Segrià). Quan semblava que els reusencs tenien lligat l'empat a un gol, amb un equip local inoperant, una errada defensiva al minut 88 ha penalitzat als roig-i-negres. El gol d'Albistegui refreda les esperances dels homes de Natxo González per jugar la promoció d'ascens, però ni molt menys les elimina. Encara hi ha una darrera oportunitat la propera setmana, a casa contra l'Olot, però els reusencs no depenen d'ells mateixos. Han d'esperar una ensopegada del Lleida o de l'Hèrcules, que s'ha imposat al Saragossa B amb un solitari gol de Portillo.

Els roig-i-negres han iniciat l'encontre força descol·locats, sense poder connectar amb facilitat entre la defensa i el mig del camp. Per contra, el Lleida ha sortit amb força, pressionant totes les pilotes i amb l'objectiu de tancar als reusencs. En diverses jugades ho han aconseguit, especialment, per la banda dreta. Precisament, per aquest espai, Nieto ha realitzat la centrada que ha rematat dins de la xarxa el davanter Chamorro, amb un xut al primer pal. Era el minut 3, i el Reus ja havia d'anar a remolc.

A poc a poc, el CF Reus ha agafat el control de la pilota, però amb moltes dificultats per arribar a l'àrea lleidatana, amb uns jugadors que es trobaven massa estàtics. Fins el minut 20, els locals s'han pres un respir i han adormit l'encontre, però els reusencs només han creat perill amb una passada llarga a la que no ha arribat per poc Edgar Hernández. Molt poc per marcar. S'arribava al minut 30 i els homes de Natxo González encara no havien xutat a porta, ni havien donat sensació de perill.

Només una centrada d'Òscar Rico des de la banda esquerra ha creat incertesa en la defensa lleidatana, després de la caiguda d'Edgar Hernández. Per contra, el Lleida ha tingut una ocasió molt clara, a les botes d'Ekhi, després d'una falta que li ha costat la targeta groga a Colorado. El jugador local ha trencat el fora de joc i ha rematat completament sol per damunt de l'escaire d'Edgar Badia.

L'encontre transcorria en base als interessos dels lleidatans, sense un joc vistòs, en contraposició a uns reusencs que semblaven estar amb una marxa menys que en jornades anteriors. Els homes de Natxo González s'aproximaven de tant en quant a l'àrea rival, però sense poder fer bones passades. Com qui no vol la cosa, s'han acabat els primers 45 minuts.

La segona part s'ha iniciat amb una altre dinàmica. El Reus ha posat més intensitat en les seves accions. No obstant, el Lleida ha pogut marcar el segon en una contra, amb una pilota rebotada, al minut 52. Amb una possessió més dominant, els reusencs han tingut el premi als bons minuts amb un gol de còrner, al minut 55. Edgar Hernàndez ha petinat la pilota al punt de penal, on Vitor Silva ha rematat de cap tot sol a dins de la xarxa.

L'empat ha desfermat l'alegria entre els centenars de jugadors reusencs. Mentrestant, el Lleida ha sortit molt tocat d'aquesta jugada. Els bons moments dels roig-i-negres han coincidit amb un immens Cassamà, que ha estat un filó per la banda dreta. En una de les seves internades, al minut 60, ha regatejat molt bé a un defensa local, que li ha fet un placatge per aturar-lo. L'àrbitre, de forma incomprensible, no ha dictaminat penal.

Al minut 64, Edgar Hernández ha realitzat una bona rematada de cap que ha sortit fora per ben poc. L'afició local es desesperava per l'inoperància del Lleida i xiulava als seus. El Reus tenia el partit on volia i els minuts transcorrien sense que passés res interessant. Però la desgràcia per als roig-i-negres ha arribat de forma inesperada. Un mal refús de la defensa ha arribat al cap d'un jugador lleidatà, que li ha fet una passada perfecta a Albistegui. Aquest ha controlat, i quan semblava que Badia arribaria, li ha creuat la pilota.

A partir de llavors, s'ha deixat de jugar al futbol, amb constants pèrdues de temps i lesions dels jugadors locals. Els cinc minuts de descompte no ha servit per a res i el CF Reus no ha pogut crear cap ocasió clara de gol. Mentre hi ha vida, hi ha esperança. Als roig-i-negres encara els queda l'opció de la darrera jornada, a casa i contra l'Olot.

Fitxat tècnica:

Lleida: Torres, Barreda, Fornies (Bosch, 39'), Fragoso, Ekhi, Baquero, Nieto, Albístegui, Chamorro, Miramón i Chupe

CF Reus: Edgar, Cassama, Marín, Olmo, Moyano, Jaume, Vitor, Folch, Edgar Hernandez (Fran Carbia, 70'), Oscar Rico (Marc Sellarès, 78') i Colorado (Xisco, 70')

Àrbitre: Francisco J. Hernández Maeso, assistit per Rubén Atienza i Manuel Ángel Olivera. Ha amonestat a Nieto, Albistegui i Ekhi, per part del Lleida, i a Olmo, Edgar Hernández i Colorado, per part del CF Reus.