Divendres, 19 d'Abril de 2024

Promocionar més el patrimoni cultural, un dels principals objectius d'Ara Reus

14 de Maig de 2015, per Redacció
  • Ara Reus ha presentat el seu programa de cultura a la plaça del Gegant Indi

    Cedida

L'alcaldable d'Ara Reus, Jordi Cervera, la seva número 2, Cori Fargas, i el número quatre, Daniel Rubio, han presentat, aquest dijous, les propostes en matèria de cultura i patrimoni. El canvi de nom de la regidoria, una exposició mundial itinerant de Gaudí o diversos festivals musicals són algunes de les mesures que es volen impulsar. “Reus gaudeix d’un  patrimoni  cultural,  arquitectònic, artístic  i històric envejable que cal conservar i ensenyar al món. No serveix de  res  tenir un tresor si el món no en té coneixement del mateix”, ha asseverat Cervera.

Una exposició mundial i itinerant del Gaudí centre és una de les mesures que la formació proposa com a bandera de la cultura reusenca. "Hi ha milions de persones que es desplacen pel planeta buscant contemplar l’obra de Gaudí i des de Reus hem de millorar  a gestió del patrimoni artístic més internacional que ens ha deixat un dels nostres fills il·lustres", ha assegurat el candidat d'Ara Reus.

Cervera també ha esmenat com a punt fort del seu programa la creació d’un calendari de festivals musicals i artístics que viatgin des de la Setmana Santa fins a l’estiu, per revitalitzar la  zona del Parc de la Festa que ha estat, segons paraules de l’alcaldable, “morta durant els últims quatre anys”.

Ara Reus ha criticat que la gestió de CiU i el PP va permetre la pèrdua de la cultura a Reus i ha dit que “la crisi no ha d’afectar la cultura. És patrimoni de la humanitat i els serveis públics existeixen per assumir els costos d’aquestes activitats”.

Cervera ha acabat la seva intervenció insistint en la necessitat de millorar els serveis dels museus de Reus. El partit vol obrir més hores els museus, també els caps de setmana, i recuperar peces actualment tancades a la fototeca de Reus i el Museu d'Art i d'Història de la plaça de la Llibertat. Per últim, el partit aposta per construir un Museu de la Setmana Santa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

julio  14 de Maig de 2015

quina engunia

vaya " engunia " que hace todo esto cada uno metiendo zizaña en vez de unir fuerzas y todos en mejorar la ciudad que falta le hace que cada dia esta mas sucia y mas abandonada calles sin luz, o poca luz, llenas de basura de menus rapidos y de pipis de gente y kks de perros , lamentable