Dijous, 25 d'Abril de 2024

Els extreballadors del Fortuny reclamen el pagament de les seves indemnitzacions

A una setmana de les eleccions, Rosa Mari Serres critica la gestió teatral de l'actual govern. El Consorci del Fortuny assegura que ja ha abonat la quantitat de 120.000 euros al jutjat

18 de Maig de 2015, per Enrique Canovaca
  • Rosa Mari Serres i Jordi Gascón, dos dels acomiadats al Teatre Fortuny

    Reusdigital.cat

Els extreballadors del Teatre Fortuny entren en campanya electoral amb crítiques a la gestió cultural del govern municipal. "Quan el senyor Pellicer diu que s'ho van trobar tot complicat, és mentida. Al Fortuny es va trobar amb un equip de persones amb vint anys de treball per a la cultura de Reus. Ells van ser els responsables de posar dos directors, un d'artístic i un gerent, quan fins aquell moment només n'hi havia un". Són paraules de l'extreballadora Rosa Mari Serres, qui considera que davant les promeses i les valoracions electorals, "cal deixar clar que la Generalitat no se'n va anar d'un dia per l'altre, sinó per una mala gestió local i manca de confiança".

Segons Serres, el primer estira-i-arronsa entre l'Ajuntament de Reus i la Generalitat va venir amb "el contracte a dit de la senyora Raluy, quan a Barcelona estaven fent un concurs públic". "Com que la Generalitat va dir que no, entre tots hem pagat 24.000 euros d'indemnització", ha afirmat l'extreballadora, qui ha assegurat que "quan el teatre estava tancat, el senyor Graells feia un curs de mim i teatre personal". Dies abans dels seus acomiadaments, "van comprar material de so per valor de 6.000 euros", explica Serres, un fet que entraria en contradicció amb els problemes econòmics que el consistori va justificar al judici per avalar els acomiadaments.

"Quan ens adonem que compren material sense que ho haguem demanat, anem al cap d'administració, el senyor Margalef, i ens contesta que és un regal que fa el senyor Graells als tècnics. Quinze dies després ens fan fora i al cap d'una setmana comença a arribar material de circ. Tot està documentat", rebla la treballadora, qui diu que els treballadors van presentar totes les proves en el judici laboral, per demostrar que els acomidaments responen a motius polítics i de desgavell en la gestió.

Serres també ha criticat que l'alcalde, Carles Pellicer, signés un decret per donar 24.000 euros de plus de productivitats al cap d'administració, quan "ens havien fet fora". L'extreballadora també ha parlat del CAER: "Quan hi havia diners es feien produccions; quan va venir la crisi, es van deixar i els treballadors van marxar. No sé quina mania li tenen, s'ho van carregar tot i amb els diners van fer el Giny. Trobo molt bé que facin un projecte així, però que no ens facin fora cinc treballadors per muntar una altra cosa i diguin que és per motius econòmics".

A l'espera de cobrar

Rosa Mari Serres indica que els cinc treballadors encara estan a l'espera de cobrar els 120.000 euros que han de cobrar després de la darrera sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Crec que la quantitat està consignada, però ja s'han passat del calendari de pagament, que s'acabava el 8 de maig", ha conclòs l'extreballadora, qui ha subratllat que "nosaltres no cobràvem molts diners, entre 1.100 i 1.500 euros". Fonts municipals han explicat que el Consorci del Teatre Fortuny ja ha abonat els diners al jutjat corresponent, dins del termini establert, i que en tot cas, és l'òrgan judicial qui ha de fer el pagament.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics