Dimarts, 16 d'Abril de 2024

Sánchez (C's): 'L'acalde de Reus ha de ser de tots, no només dels independentistes'

El partit afirma que implantarà el bilingüisme administratiu

18 de Maig de 2015, per Redacció
  • Carpa de Ciutadans a Reus

    Cedida

El candidat de Ciutadans (C’s) a l’alcaldia de Reus, Juan Carlos Sánchez, ha explicat, aquest dilluns, que el partit “es compromet a fer efectiu i real el bilingüisme administratiu a l’Ajuntament, si entra al govern municipal”. Sánchez ha defensat que “qualsevol família de Reus que vulgui rebre les notificacions del consistori en castellà, hi té dret, òbviament sense cap cost”.

Per això, C’s de Reus proposarà “la modificació del Reglament d’Usos Lingüístics per garantir l’ús tant del català com del castellà en forma escrita i oral per a totes les relacions que es tinguin amb l’Ajuntament”. D’aquesta manera, ha argumentat el candidat, “promourem l’ús simultani de les dues llengües amb total normalitat, ja que Reus és plural i no volem que ningú se senti discriminat per motius lingüístics”.

Segons ha destacat l’alcaldable de C’s, “la llengua ha d’unir i no separar ni ser una barrera administrativa o jurídica. Si un veí de Reus vol rebre la informació del seu Ajuntament en castellà, se li garantirà”.

D’altra banda, Sánchez també ha assegurat que Ciutadans de Reus “es compromet a fer que l’Ajuntament sigui lleial a la Constitució i al nostre ordenament jurídic”. “L’alcalde de Reus ha de ser l’alcalde de tots, no només dels independentistes. Ha de ser el garant de la Constitució”, ha manifestat.

El candidat ha criticat que “l’alcalde Pellicer ha afavorit que es pengin estelades en actes oficiales, ha acudit a manifestacions separatistes amb la bandera de Reus i fins i tot ha promogut la consulta il·legal del 9N, oblidant que en aquests actes no ens representava a tots”, i ha afegit que “Pellicer, amb la complicitat dels seus socis del PP, que sempre han mirat cap a una altra banda, ha preferit la secessió a la unió, i ha posat l’independentisme per damunt dels interessos generals de Reus”.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics