Divendres, 29 de Març de 2024

La incidència de càncer a Reus s'estima en 583 casos durant el 2016

El pròxim divendres 3 de juny se celebra a la ciutat la tradicional acapta de fons destinats a la lluita contra la malaltia

01 de Juny de 2016, per Ana Ballesteros
  • Presentació de les dades d'incidència de càncer durant el 2016

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre ha estimat que durant el 2016 la incidència de càncer a la ciutat de Reus serà de 583 casos entre homes i dones, dels quals 358 correspondran als homes i 225 a dones. El càncer més freqüent en les dones serà el de mama, amb 60 casos, mentre que als homes el de pròstata, amb 90 casos. Per altra banda, el càncer més freqüent a Reus entre els dos sexes serà el de còlon i recte, amb 92 casos.

Els càncers més incidents en els homes, a banda del de pròstata, seran els de tràquea-bronquis i pulmó seguit de la bufeta urinària i el de pàncrees. En el cas de les dones, després del càncer de mama els més incidents seran el de còlon-anus i recte, el del cos uterí, pàncrees seguit de la tràquea-bronquis i pulmó. Des de l’entitat han assegurat que els números es troben dins de la mitjana de tota la demarcació.

Recollida de diners per combatre la malaltia

La Delegació a Reus de la Lliga contra el Càncer celebrarà, aquest divendres, 3 de juny, una trobada per recaptar fons per l’entitat. En total hi haurà 12 punts de recollida distribuïts per tota la ciutat, a la plaça de la Llibertat, avinguda Dr. Vilaseca, avinguda La Salle, Carrer de Jesús, Hospital Sant Joan de Reus, Barri Niloga, Riera Miró, plaça de Prim, carrer de Sant Joan, avinguda Jaume I, Passeig Prim i Barri Fortuny. Les taules estaran presents, de les 9 del matí a les 2 del migdia, i de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. La fundació espera la participació d’un centenar de persones i una recapta d’aproximadament 8.000 euros.


 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics