Divendres, 29 de Març de 2024

Els veïns dels Horts de Miró diuen tenir un problema de seguretat amb els pisos ocupats

Reclamen a l'Ajuntament de Reus que hi hagi més diligència per adjudicar habitatges de lloguer social

  • Representants veïnals del barri Horts de Miró, al costat dels pisos ocupats al carrer de Joan Corominas

    Enrique Canovaca

  • Els pisos ocupats al carrer de Joan Corominas

    Enrique Canovaca

  • Un vehicle de la Guàrdia Urbana vigila les 24 hores del dia

    Enrique Canovaca

  • Els comptadors de l'aigua i la llum estan precintats

    Enrique Canovaca

Por a parlar per les possibles represàlies. D'aquesta manera se senten els veïns del voltant dels pisos ocupats al carrer de Joan Corominas, segons ha explicat la presidenta de l'Associació de Veïns Horts de Miró, Eva Maria Mateu, qui ha denunciat un greu problema al barri per les ocupacions. "Ens preocupen els dos veïns propietaris de l'edifici i la gent no vol parlar per por a represàlies. A ningú li agradaria que vinguessin divuit famílies i ocupessin per la força, això no és el 'far west'", ha indicat Mateu. La representant veïnal exigeix a l'Ajuntament que vetlli per la seguretat de la zona i, de fet, una patrulla de Guàrdia Urbana és les 24 hores al carrer per evitar que els ocupes punxin la llum i l'aigua de forma irregular.

"Hi ha un problema de degradació del barri, econòmicament els comerços del voltant es veuen afectats", ha continuat Mateu, qui ha dit que al barri hi ha més casos com el del carrer Joan Corominas: "per exemple, al carrer de Vila-seca hi ha famílies que són conflictives i lloguen els pisos cobrant". La representant veïnal també ha esmentat l'àrea on se situa el Mercadona com un altre punt calent.

Des de l'associació de veïns entenen que hi poden haver ocupacions per estricta necessitat econòmica -de fet, reclamen més diligència a Serveis Socials en els processos d'adjudicació de lloguers socials-, però critiquen els problemes de seguretat i incivisme que se'n deriven en alguns casos. Aquest seria el cas de l'ocupació per part de famílies d'ètnia gitana dels pisos al carrer de Joan Corominas, que hauria desembocat en la instrucció de diverses diligències de la Guàrdia Urbana per furts i amenaces a la zona.

"Molta gent ens diu que ha vingut a viure a un barri molt proper al centre, pensant que seria una bona zona i ara estan pensant en vendre el seu pis", ha indicat Mateu, qui creu que l'Ajuntament de Reus hauria de valorar els perfils de les persones que es beneficien dels lloguers socials. "Això és un problema immediat, cada cop hi ha més ocupes, gent aprofitada i màfies", ha conclòs la representant veïnal.

Per la seva banda, el president de la Coordinadora Ciutadana i d'Entitats en Defensa del Territori, Josep Machado, ha subratllat que l'Ajuntament de Reus no "pot dir que això és problema d'una propietat privada perquè es genera inseguretat". A més, per Machado, el consistori ha de facilitar l'entrada de persones amb necessitats econòmiques a pisos de lloguer social: "no pot ser que et demanin una nòmina i et facin pagar 350 euros".

Respecte a la problemàtica al carrer de Joan Corominas, Machado ha reclamat als ocupes que facin les mateixes passes que la resta de reusencs: "la gent bona no rebenta pisos ni punxa la llum i l'aigua, tots hem de passar pel procés i esperar una resposta de l'administració".

Els pisos, en procés de ser del BBVA

La Guàrdia Urbana vigila dia i nit els pisos ocupats al carrer de Joan Corominas i així ho continuarà fent per tal d'evitar que es torni a punxar la llum i l'aigua. Tant Endesa com Aigües de Reus van interposar sengles denúncies per aquests fets. Pel que fa els propis pisos, la situació és més complexa perquè la promotora que els va construir ha fet fallida i ara està en procés de traspassar-los al BBVA. La titularitat, per tant, encara no és del banc i no ha pogut iniciar el procés judicial per desallotjar els ocupants.

Fonts de l'Ajuntament consultades per Reusdigital.cat es limiten a dir que aquest és un problema privat, entre la propietat i una ocupació il·legal, i que la policia local només ha actuat després de les denúncies presentades per les empreses subministradores de serveis. No obstant això, de portes cap endins, el govern municipal treballa per evitar que hi hagi episodis d'inseguretat o delictes a la zona.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital veïns horts de miró ocupació pisos gitanos
reusdigital.cat Reus Diari Digital veïns horts de miró ocupació pisos gitanos
reusdigital.cat Reus Diari Digital veïns horts de miró ocupació pisos gitanos

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics