Dijous, 28 de Març de 2024

Ribó reitera a Reus que el jutge Llarena no pot alterar els drets de Jordi Sánchez

El Síndic de Greuges de Catalunya va efectuar 274 actuacions a la ciutat pel 2017, tot superant Tarragona

  • Rafael Ribó, aquest dijous al Centre de Lectura de Reus

    Isabel Martínez

  •  

En el marc de la presentació a Reus de l’informe anual del síndic de greuges, el síndic de Catalunya, Rafael Ribó, ha reiterat, aquest passat dijous a la tarda, que “categòricament” Jordi Sánchez manté “tots els seus drets” i que “només el president del Parlament” pot proposar un candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya. Ribó ha estat taxatiu en afirmar que “ningú, jutge o no jutge” pot impedir que exerceixi els seus drets tant actius com passius i que, amb la seva interlocutària, estaria “entrant en un terreny vedat”.

274 actuacions del Síndic a Reus

Al respecte de la recent polèmica sobre les banderes a mig pal coincidint amb la Setmana Santa, el síndic ha informat que tant ell com el Defensor del Pueblo es troben “pendents” de la resposta per part de la Delegació del Govern i de si “admetran la rectificació” proposada. “No només és un anacronisme” sinó també “un atemptat contra el laïcisme” ha jutjat.

Al respecte de les dades d’actuacions concretes de l’exercici 2017, Ribó ha explicat que a la ciutat de Reus se'n van efectuar un total de 274, una xifra que correspon a 228 queixes i 46 consultes. Tot i ser un nombre d’actuacions similar al d’altres poblacions de similars característiques, Ribó ha comentat que “Reus va per davant” en el Camp  i ha citat les dades de Tarragona (223 actuacions) per mostrar que la ciutat ha demanat més intervencions de la sindicatura.

Consum, entorn i burocràcia

Entre les qüestions que el passat 2017 van suscitar la intervenció del síndic cal recordar que hi va haver la demanda del col·lectiu d’Avis i Àvies per la Llibertat, sobre el riu Siurana i sobre el brot de sarna de l’hospital, entre d’altres. En el terreny dels grans àmbits en què la ciutadania demana la intervenció de la sindicatura, Ribó ha assegurat que arran de la crisi “normalment és el paquet social”, queixes relacionades amb l’entorn i el territori, seguides de temes de consum així com qüestions relacionades amb la burocràcia.

Atesa la manca de designació del president de la Generalitat i de la manca de govern, Ribó no ha pogut fins a la data presentar en seu parlamentària el seu informe corresponent del 2017 tot i que sí que ha realitzat visites a diferents indrets de Catalunya per presentar-lo com la de Reus que era la cinquena a tota Catalunya.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics