Dimecres, 24 d'Abril de 2024

Esquerra vol construir un 'marc republicà' per definir una estratègia comuna a les municipals

Primàries Reus diu que el projecte 'no és prou integrador'

18 de Juliol de 2018, per Marc Busquets
  • Imatge d'arxiu d'una marxa republicana pel tomb de ravals

    Reusdigital.cat

Una primera presa de contacte entre algunes de les forces polítiques republicanes amb representació a la ciutat de cara a les municipals de l'any vinent. Aquesta és, a grans trets, la lectura que Primàries Reus i la CUP han fet de la trobada convocada per Esquerra i duta a terme aquest passat dimarts al vespre. Tots dos grups, però, han marcat distàncies amb els postulats d'ERC.

Més endavant se celebrarà una segona reunió, encara amb la data per concretar. "El que ha palesat la reunió és que hi ha diverses forces que volem una ciutat republicana. D'entrada potser s'ha descartat la llista única, però hem establert un marc republicà de convivència que pot generar una estratègia compartida per tots o alguns punts programàtics iguals", ha assenyalat la regidora Montserrat Flores. 

'Un gran marc republicà'

En aquest sentit, i través d'un comunicat, Primàries Reus ha fet saber que no comparteix el projecte d'ERC. "Agraïm que ens convidessin a aquesta trobada d’entitats i partits, però lamentem dir que no és el projecte integrador i obert que creiem que cal en aquests moments".

En declaracions a Reusdigital.cat, i des de la plataforma DeNouReus (una de les impulsores del projecte), Sergi Martín ha assenyalat que el plantejat per Esquerra passa "per un gran marc republicà" per conduir a una possible llista unitària, mentre que la voluntat del seu grup és celebrar les primàries obertes en un mètode que, ha subratllat, "no passa per una llista tancada en què en un despatx es reparteixen quants de toquen de cadascun dels partits".

Amb tot, Martín ha apuntat que la trobada els ha semblat satisfactòria perquè "hem pogut exposar el que volem fer a altres assistents a la reunió, com ara els CDR". Ara per ara, Primàries Reus compta amb més de 300 adhesions.

La postura cupaire

Des de la CUP, la portaveu Marta Llorens ha indicat que "la nostra proposta ha estat molt ben rebuda per tots els assistents a la reunió", tot posant de manifest que "més enllà d'haver-se tractat d'una primera reunió per posar en comú alguns punts de treball, no hi ha més novetats".

La cupaire ha manifestat que la propera cita s'ha establert per començar a definir línies estratègiques, si bé ha insitit en descartar formar part de la llista unitària. "El marc plantejat per ERC és massa ampli. El que crèiem és que ens dirien si entren o no a la llista, però del que volien parlar era d'acords marc unitaris sense concretar gaire cosa".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Jordi L.R.  18 de Juliol de 2018

Farà figa

Quina pena! El somni dels srs. Gibert , Pluma & Cia s'evapora... De nou, Nou Reus fracassa en el seu intent de fer-los regidors. Per què serà?