Dijous, 25 d'Abril de 2024

El ple valida un estudi per detectar les necessitats del servei de pediatria als CAP

04 de Març de 2019, per Marc Busquets
  • Imatge d'arxiu del ple

    Reusdigital.cat

Un cop abordades les qüestions prèvies, el plenari d'aquest dilluns ha sotmès a debat les propostes de resolució dels grups. La primera, defensada pel PSC, ha instat les forces polítiques a garantir el servei de pediatria als centres d'atenció primària després d'haver recollit les sensacions i inquietuds de les famílies, en paraules de la regidora socialista Sandra Guaita. "Els pediatres de l'ICS diuen que no es cobreixen segons quines baixes", ha alertat. Votada per separat (ha constat de quatre punts), la proposta ha tirat endavant parcialment amb el suport del govern, Cs i PP. La CUP s'ha abstingut. 

D'aquesta manera, la proposta de resolució s'ha distribuït en quatre punts. El primer ha apostat per la confecció d'un estudi per detectar necessitats en aquest camp; el segon, per marcar "accions i un calendari"; el tercer, perquè s'eviti la concentració dels serveis; i, el quart, per traslladar els acords als òrgans i autoritats pertinents. Els socialistes han obtingut el suport del govern, Cs i PP en els punts 1, 2 i 4. El tercer, però, no ha prosperat precisament perquè l'equip del batlle Pellicer s'hi ha oposat. La regidora de Salut, Noemí Llauradó, ho ha argumentat tot apuntant que "deixar de concentrar serveis és una qüestió de depèn dels propis centres". 

En el torn de debat, i des del PP, Sebastià Domènech ha garantit el suport a la mesura socialista, si bé ha lamentat que no s'hagi obert a altres especialitats. Igualment, Cs ha apuntat cap al vot favorable, no pas com la CUP. En aquest cas, la portaveu Marta Llorens ha apostat "per un canvi de model sanitari" per evitar "mancances com les existents", tot justificant d'aquesta manera que "ens veiem obligats a abstenir-nos en la votació". 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics