Dissabte, 20 d'Abril de 2024

El terrat de l’Ajuntament, un dels nous espais de Reus Ocult

La cinquena edició d’aquesta iniciativa es farà els dies 5 i 6 d’octubre

02 d'Octubre de 2019, per Alba Cartanyà
  • Acte de presentació del Reus Ocult al terrat de l'Ajuntament

    Alba Cartanyà

El Reus Ocult 2019 arriba el pròxim cap de setmana, els dies 5 i 6 d'octubre. En aquesta cinquena edició es podran visitar gratuïtament dotze espais diferents, alguns de nous, com el terrat de l'Ajuntament de Reus, el columbari i l'exterior de l'església de Sant Joan o el pati de la Casa March, entre altres. També es reobrirà el Refugi antiaeri de la Plaça Mercadal. Enguany és la primera vegada que l'associació organitzadora, Espais Ocults, arriba a cobrir el màxim de voluntaris.

'Mires o Veus' és el lema d'aquesta edició: "Pretenem que la ciutadania, a més a més de mirar, vegi" ha indicat el president de l'associació, Eliseu Bàrcena, durant l'acte de presentació del programa i ha afegit: "Volem ser el dit que apunti certs elements concrets de la ciutat". La selecció dels dotze espais s'ha fet amb la voluntat d'incorporar espais de Reus que encara no s'havien inclòs en edicions anteriors i també de tornar a mostrar aquells que van tenir èxit en el seu moment. Bàrcena ha remarcat la importància de la confiança que els propietaris d'aquests espais dipositen en l'associació per tal que la ciutadania els pugui conèixer.

Des de l'organització també han posat l'accent en els voluntaris. Han explicat que quan va néixer l'activitat comptaven amb una trentena de voluntaris i que en aquesta edició la xifra ha ascendit fins a 150 persones. "Hem hagut de dir que no a molta gent", lamenta Conrad Miralles, coordinador dels voluntaris.

Per a les visites no cal inscripció prèvia. Hi ha un plànol que conté tots els espais, la seva ubicació i els horaris d'obertura i tancament, que es pot trobar en dependències municipals, a l'Oficina de Turisme de la ciutat i a diferents comerços. Sí que cal reservar plaça per a les activitats infantils i juvenils i per a la ruta en bicicleta.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics