Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Comença 'El Mes de la salut mental' amb sis activitats programades a l'octubre

Es tracta de la primera edició d'un cicle que busca 'fer front a l'estigma' que pateixen les persones amb malalties mentals

03 d'Octubre de 2019, per Alba Cartanyà
  • La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, acompanyada de representants de les entitats organitzadores

    Alba Cartanyà

Durant aquest octubre, Reus acollirà per primera vegada el cicle d'activitats 'El Mes de la salut mental', coincidint amb el Dia mundial de la salut mental que se celebra el dia 10. Sota el lema 'Connect@ amb la vida', estan previstos un total de sis actes; la majoria, els dijous a la tarda al Castell del Cambrer. L'objectiu de la programació és "visibilitzar les persones amb malalties mentals" per tal de 'fer front a l'estigma' que pateixen dins de la societat. 

El cicle comença aquest dijous, a dos quarts de 7 de la tarda, amb la inauguració de l'exposició 'Connect@ amb la vida', una mostra d'obres fetes per persones amb malalties mentals que estarà oberta totes les tardes fins al 24 d'octubre. També se celebra la taula inaugural titulada 'Trenquem els mites del suïcidi. Dues mirades' i una actuació musical a càrrec de Fina Miró. El diumenge 6 d'octubre es farà la caminada popular per la salut mental, a càrrec de l'Associació de familiars de malalts mentals Dr. Francesc Tosquelles i de Reus Esport i Lleure SA. 

Els tres dijous següents, el 10, el 17 i el 24 d'octubre a dos quarts de 7 de la tarda es faran tres xerrades. La primera girarà entorn de la inserció laboral, la segona serà un diàleg sobre salut mental i la tercera es farà després de projectar el documental 'Veus contra l'estigma'. 

Durant la presentació de la programació, la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, ha recordat el que diuen els experts: "Una de cada quatre persones té o tindrà al llarg de la seva vida alguna malaltia mental". Vilella ha indicat que "com a ciutat tenim un repte, però com a ciutadans també" i ha reivindicat: "Les persones amb una malaltia mental tenen el dret de tenir un espai dins de la societat i nosaltres tenim el deure de fer-los-ho fàcil". A més, ha recordat que aquest any es vol posar "especial èmfasi" en la prevenció del suïcidi, ja que "parlar-ne i escoltar, salva vides", ha assegurat. 

Aquest nou cicle és una iniciativa organitzada per l'Ajuntament de Reus juntament amb l'Associació asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp), l'Associació de trastorn bipolar de les comarques de Tarragona, l'Associació de familiars de malalts mentals Dr. Francesc Tosquelles, la Fundació Villablanca, la Fundació Pere Mata i l'Institut Pere Mata

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics