Dimecres, 24 d'Abril de 2024

La ciutadania decidirà les accions prioritàries del PAM a través d'un procés participatiu

Les votacions es podran fer del 25 de novembre al 12 de desembre de manera presencial i electrònica

22 de Novembre de 2019, per Alba Cartanyà
  • La vicealcaldessa, Noemi Llauradó, i la regidora de Participació, Montserrat Flores durant la presentació

    Alba Cartanyà

Els ciutadans i ciutadanes de Reus podran decidir quines accions del Pla d'acció municipal (PAM) 2019/ 2023 consideren prioritàries, a través d'un procés participatiu que començarà el dilluns 25 de novembre i finalitzarà el dijous, 12 de desembre. Les votacions es podran fer de manera presencial, mitjançant unes urnes que s'instal·laran en diversos punts de la ciutat, o electrònica, usant la pàgina web participa.reus.cat.

La butlleta de votació conté els quatre grans eixos del pla (Progrés social, Espai urbà, Desenvolupament econòmic i Gestió, organització i planificació) i es podran seleccionar un màxim de cinc objectius a prioritzar de cada eix. És un únic vot per persona, es pot participar a partir dels 14 anys i cal estar empadronat a la ciutat. Com a complement, està prevista una audiència pública el dia 3 de desembre, on la ciutadania podrà escoltar les propostes del pla i dir-hi la seva.

A més a més, una Comissió de Seguiment formada per representants d'entitats vigilarà l'execució del procés participatiu i podrà aportar propostes de millora.

"L'al·licient per participar-hi és la possibilitat de decidir a què es dedicaran més esforços", ha indicat la regidora de Participació, Montserrat Flores, durant la presentació de la iniciativa. Ha assegurat que "el govern escoltarà la ciutadania" però que encara no està clar "com es traduirà" aquesta priorització: "En alguns casos voldrà dir posar més diners, en d'altres invertir més temps...", ha exemplificat. Per això, un cop finalitzat el procés de votació, estudiaran els resultats obtinguts i traslladaran a la ciutadania com serà "la materialització" de les seves eleccions.

La vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó, ha afirmat que es tracta d'un "procés participatiu de caràcter consultiu" que s'organitza amb una "voluntat de ser transparents i apropar les grans decisions a la ciutadania reusenca". També s'ha mostrat convençuda que mostra "una clara visió republicana del govern".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pep  22 de Novembre de 2019

Un festival

Vamos que lo del PAM parece que se lo han tomado en serio, de todas maneras lo que tendrian que hacer es dejarse de chquilladas y reconsiderar lo de la zona peatonal del Raval de santa Ana, que no hay suficiente comercio para ser una atractiva zona peatonal, que por la noche esta muy oscura y suerte de los pocos comercios que dan luz, que perjudican indirectamente a otros negocios, que las luces de navidad son muy ridiculas y en especial en està calle, que los comercios no quieren zonas peatonales y que los inventos se hacen con gaseosa, por cierto preocupense de activar todo el conercio en Reus que hay un monton de locales vacios y esto si que da una mala imagen señor alcalde

Enric  22 de Novembre de 2019

PIM PAM PUM

Esto és un juguete para enttetener a los politicos, però tendriamos que recordar-les que vayan andando por reus y admirem los sucio que està, y por su puestos que se den un grabeo por el park de san jordi, que desastre en la jardineria, hojas secas de las plameras en la calle Gaudí, plantas descontroladas en las escaleras, hace años que no se recortan, los jardines sin limpiar, vamos un desastre, passen y ya veran