Dijous, 18 d'Abril de 2024

L'Ajuntament presenta el Pla d'inversions de 6,5 milions d'euros de cara al 2020

Preveu partides per accions com el manteniment de l'espai urbà o la modernització de l'administració pública

16 de Desembre de 2019, per Alba Cartanyà
  • La regidora d'Hisenda, Mari Luz Caballero

    Alba Cartanyà

El Pla d'inversions de L'Ajuntament de Reus per l'any vinent és de 6,5 milions d'euros. El document contempla cinc línies d'acció: l'aposta per la participació ciutadana, el manteniment de l'espai urbà, la modernització de l'administració pública, la millora d'equipaments i els projectes de transformació urbana. La regidora d'Hisenda, Mari Luz Caballero, ha dit aquest dilluns durant la roda de premsa de presentació del document que es tracta d'un pla "ambiciós", que "satisfà les necessitats actuals i mira cap al futur".

Pressupostos participatius bianuals

Pel que fa a la participació ciutadana, Caballero ha avançat que els Pressupostos participatius passen a ser bianuals, per a "una millor gestió" i compten amb una dotació total de 1,5 milions d'euros. La partida més elevada del Pla és el manteniment i la millora de l'espai públic, amb 1.142.000 euros destinats a l'asfaltat, voreres, fonts, enllumenat, camins..., així com a la renovació dels vehicles de les Brigades. Dins d'aquest punt també s'hi contemplen inversions en seguretat ciutadana, mobilitat i medi ambient i sostenibilitat.

Una altra prioritat pel consistori és la modernització de l'administració pública, per "consolidar Reus com a 'smart city' de referència", ha destacat Caballero. Algunes accions concretes són millorar el servei de wifi públic, millorar l'eina de queixes i suggerències i incrementar els nous tràmits electrònics, passant dels 80 actuals a uns 200.

Per últim, el Pla preveu millores en equipaments municipals com escoles, institucions culturals (actuacions a la Casa Rull, al Teatre Bartrina, a La Palma, a les biblioteques municipals o a Cal Massó) i serveis esportius. Dins dels projectes de transformació urbana, es continuarà amb la millora del passeig de la Boca de la Mina i la creació de rutes culturals.

En definitiva, Caballero ha indicat que aquest Pla d'Inversions és el "fruit de la planificació d'un govern fort i estable" i "cohesionat", ha destacat. La regidora ha demanat disculpes a la ciutadania per si, des del consistori, "no hem sabut explicar-nos del tot bé", ha lamentat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics