Magda Borrull fa ballar la novel·la ‘La força del vent’ a Reus

L’espectacle s’emmarca en el projecte ‘Balla’m un llibre’ i tindrà lloc el 21 d’abril a la Biblioteca Central Xavier Amorós

20 d'Abril de 2017, per Redacció

  • Marta Magrinyà, amb el llibre 'La força del vent'

     

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus es convertirà aquest divendres, a les 8 del vespre, en un escenari per uns instants. Durant 25 minuts, els espectadors i espectadores podran reviure el Reus dels anys 50 que Marta Magrinyà, l’escriptora reusenca, retrata a la seva darrera novel·la ‘La força del vent’.

En aquest cas, la proposta guanyadora va ser la presentada per la coreògrafa reusenca Magda Borrull i els membres del grup avançat de dansa contemporània de l’escola de dansa i arts escèniques Artis-Fraga. A l’hora de coreografiar la novel·la, Borrull afirma que “no volia representar l’argument en la seva totalitat, sinó traslladar algunes imatges de l’obra a l’espectador, això sí, sense perdre de vista els elements centrals de la novel·la com la perspectiva de gènere, la tensió entre l’amor i el pecat en les relacions entre els personatges i el vent com a element que incideix en aquestes”.

Així, la coreografia s’estructura al voltant de les relacions entre l’home i la dona com a eix motriu de les diferents accions que marquen el destí dels personatges de l’obra de Magrinyà. Unes relacions alterades pel Mestral, el vent de nord-est que modula les passions i domina el caràcter dels habitants de la ciutat de Reus, i en què una societat reprimida i encotillada en una aparent normalitat trobarà la força per fugir o canviar.

‘Balla’m un llibre’

‘Balla’m un llibre’ és un projecte que va iniciar el Servei de Biblioteques a l’abril del 2015 amb la col·laboració de l’Associació de Professionals de la dansa de Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals en el marc de la Revetlla de Sant Jordi i de l’Any de les Biblioteques. Consisteix en un cicle de coreografies curtes basades en obres literàries que són interpretades a cinc biblioteques públiques d’arreu de Catalunya. Cadascuna de les peces coreogràfiques és creada expressament per a l’ocasió i per a cada biblioteca i els seus lectors. Amb aquesta acció, les biblioteques volen celebrar el Dia Internacional de la Dansa -29 d’abril- amb la intenció de difondre aquest llenguatge expressiu, crear públics i impulsar la creació, en aquest cas, creuant les arts de la paraula i del moviment.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.