Dissabte, 24 de Febrer de 2018

Presentació del llibre ‘El gran dolor del mundo’, de Francisco Candel, al Centre de Lectura

20 de Març de 2017, per Redacció
  • Francisco Candel

    Vilaweb

El dilluns, 20 de març a les 7 de la tarda, a la sala d’actes Emili Argilaga del Centre de Lectura, aplegarà la presentació del llibre ‘El gran dolor del mundo’ de Francisco Candel a càrrec dels editors, la professora Anna Caballé i Gabriel Jiménez de la Unitat d’Estudis Biogràfics.

‘El gran dolor del mundo’(Volum I 1944-1975) reuneix una àmplia selecció dels diaris inèdits de Francisco Candel, en els qual dóna constància del seu dia a dia des de 1944 fins poques setmanes abans de la seva mort, el 2007.

Aquest és el primer volum i abasta de 1944 a la mort del dictador Franco. Tot i que Paco Candel els va escriure com a diari personal, sense ànim de publicació, la perspectiva del temps i la vàlua del testimoni vessat en aquells diaris feien imprescindible la seva publicació. Les seves paraules i reflexions ofereixen una veritable crònica, explicada amb la seva òptica particular, atenta, compromesa i lúcida, dels esdeveniments i de la quotidianitat d’un sector concret de la població catalana, aquella que va arribar a aquesta terra per treballar-hi i viure. Aquest primer lliurament dels diaris de Paco Candel transcorre per la etapa del franquisme i és abordada per un testimoni de primera mà compromès social i políticament des de la fidelitat i coherència perenne amb les seves conviccions més profundes.

‘El gran dolor del mundo’ també reflecteix les seves preocupacions, els problemes personals més íntims, la seva lluita per esdevenir escriptor, els problemes amb la censura, les seves angoixes metafísiques. I tot narrat amb un estil inconfusible: realisme radical.

La publicació de l’editorial Debate s’emmarca dins els projectes de la Unitat d’Estudis Biogràfics de la Universitat de Barcelona dirigida per la professora Anna Caballé.

 

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)

Reportatges

'Som buscadors de tresors'

Text: Marc Busquets/ Fotografies: Adrià Díaz/ Marc Busquets