Presentació del llibre ‘El gran dolor del mundo’, de Francisco Candel, al Centre de Lectura

20 de Març de 2017, per Redacció

  • Francisco Candel

    Vilaweb

El dilluns, 20 de març a les 7 de la tarda, a la sala d’actes Emili Argilaga del Centre de Lectura, aplegarà la presentació del llibre ‘El gran dolor del mundo’ de Francisco Candel a càrrec dels editors, la professora Anna Caballé i Gabriel Jiménez de la Unitat d’Estudis Biogràfics.

‘El gran dolor del mundo’(Volum I 1944-1975) reuneix una àmplia selecció dels diaris inèdits de Francisco Candel, en els qual dóna constància del seu dia a dia des de 1944 fins poques setmanes abans de la seva mort, el 2007.

Aquest és el primer volum i abasta de 1944 a la mort del dictador Franco. Tot i que Paco Candel els va escriure com a diari personal, sense ànim de publicació, la perspectiva del temps i la vàlua del testimoni vessat en aquells diaris feien imprescindible la seva publicació. Les seves paraules i reflexions ofereixen una veritable crònica, explicada amb la seva òptica particular, atenta, compromesa i lúcida, dels esdeveniments i de la quotidianitat d’un sector concret de la població catalana, aquella que va arribar a aquesta terra per treballar-hi i viure. Aquest primer lliurament dels diaris de Paco Candel transcorre per la etapa del franquisme i és abordada per un testimoni de primera mà compromès social i políticament des de la fidelitat i coherència perenne amb les seves conviccions més profundes.

‘El gran dolor del mundo’ també reflecteix les seves preocupacions, els problemes personals més íntims, la seva lluita per esdevenir escriptor, els problemes amb la censura, les seves angoixes metafísiques. I tot narrat amb un estil inconfusible: realisme radical.

La publicació de l’editorial Debate s’emmarca dins els projectes de la Unitat d’Estudis Biogràfics de la Universitat de Barcelona dirigida per la professora Anna Caballé.

 

 

Escriviu el vostre comentari

Regles de participació

Aquest servei es planteja com un espai obert en el qual s'expressen lliurement les opinions de les persones que visiten el web, i no s'ha d'utilitzar per fer desmentits, desinformar o atacar a tercers. Si us cal enviar una correcció per a una notícia, podeu utilitzar el formulari per enviar informació d'interès periodístic. A Reus digital entenem que els lectors d'aquest mitjà són persones respectuoses, amb capacitat per comentar sense necessitat de fer crítica destructiva, provocar o atemptar contra l'honor de les persones. En qualsevol cas, si algun comentari es considera fora de lloc, s'esborrarà. Reusdigital.cat no es fa responsable de les opinions dels comentaristes. Que aquest servei de comentaris es mantingui actiu depèn de les persones que l'utilitzen. Reusdigital.cat es reserva el dret d'emprendre accions legals contra les persones que emetin comentaris injuriosos, que ofenguin la imatge i l'honor de les persones o ataquin l'ordenament jurídic.