Dimarts, 22 de Gener de 2019

Projecció del film 'Novecento' al Centre de Lectura

19 de Desembre de 2017, per Redacció
  • Fotograma de la pel·lícual Novecento

     

Aquest dimecres, 20 de desembre, a dos quarts de 8 de la tarda, el cicle '1917-2017. 100 anys de la Revolució Soviètica', projectarà el film 'Novecento', a la sala Emili Argilaga del Centre de Lectura.

'Novecento' és un film italià dirigit per Bernardo Bertolucci, de l'any 1976, interpretada per Gérard Depardieu, Robert De Niro, Dominique Sanda, Stefania Sandrelli, Donald Sutherland i Burt Lancaster.

La pel·lícula narra la història d’Itàlia durant la primera meitat del segle XX a través de la relació d’amistat i desavinences entre Olmo Dalco, pagès fill d’una prostituta, i Alfredo Berlinghieri, fill d’acabalats terratinents. Tot i viure en mons totalment diferents, tots dos han desenvolupat una profunda relació d'afecte, que es prolongarà en el temps fins que aquests comencin a desenvolupar motivacions polítiques. Novecento retrata com el feixisme va començar a prendre forma a Itàlia i com va afectar els seus habitants un cop va xocar frontalment amb una altra ideologia florent i revolucionària: el comunisme. El destí vol que Olmo i Alfredo acabin situats en costats oposats i forçats a lluitar pels seus ideals.

COMENTARIS (0)

Reportatges