Divendres, 19 d'Abril de 2024

Baxerias ens aconsella fer unes magdalenes amb cireres farcides

22 de Juny de 2013, per Manel Baxerias
  • Nosaltres les hem provat i són molt bones

     

Ingredients: 3 ous, 175 grams de sucre, 60 ml de llet, 190 ml d’oli de gira-sol, 210 grams de farina de rebosteria (fluixa) tamisada, 5 grams de llevat químic (llevat de rebosteria), 1 culleradeta de cafè d’aroma de vainilla, un pessic de sal, 2 cireres per magdalena, i un grapat de perles de xocotala.

Elaboració: poseu en un bol els ous i el sucre i bateu-los fins que comencin a escumar, podeu muntar una mica, que augmentin el seu volum. Incorporeu l’oli, la llet la cullerada d’aroma de vainilla  i torneu a batre fins que s’integrin. A continuació afegiu la farina, el llevat, la sal, bateu de nou fins a aconseguir una massa homogènia i fina, llavors continueu batent una mica més ràpid uns dos minuts més, a fi d’esponjar la mescla. Podeu cobrir la massa amb film transparent i reservar a la nevera durant una hora o si ho desitgeu, fins al dia següent. La farina hidrata bé.

Mentre espereu el repòs de la pasta aprofiteu per netejar i treure el pinyol de les cireres, vegeu com fer-ho, i un cop netes poseu-hi en lloc del pinyol les perles de xocolata i reserveu-les. Abans d’enfornar les magdalenes haureu abocar la massa en les càpsules de paper i perquè surtin millor, introduir-les amb càpsules o motlles de silicona o rígids de magdalena. Per abocar la massa podeu utilitzar una màniga pastissera, ja que és molt densa, encara que també ho podeu fer amb una gerra de rebosteria o una cullera gran.

Un cop hagueu posat la pasta als motlles, afegiu un parell de cireres per magdalena. Preescalfeu el forn a 220º C amb calor amunt i avall, avanç de començar la preparació de la massa si la intenció es coure-les al moment.. Ompliu-les tres quartes parts de les càpsules i s’empolvoren amb una mica de sucre, quan les introduïu al forn, baixeu la temperatura a 190º C. Les magdalenes s’enfornen durant 15 minuts aproximadament o fins que estiguin daurades i cuites si la mida es molt gran.

 

 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics