Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Bon començament de Lliga del CF Reus

Els roig-i-negres guanyen per la mínima el Balaguer, tot i haver pogut marcar alguns gols de més

30 d'Agost de 2009, per Enrique Canovaca
  • Pitarque, marxant d'un contrari

Josep Gallofré

• El CF Reus ha estat correcte en defensa

• Sergi Masqué

• Els jugadors, celebrant el gol

El més interessant dels primers instants de partit ha estat l'únic gol, al minut 6, quan Pablo Àlvarez s'ha quedat sol davant el porter Carrillo, l'ha regatejat i ha marcat a plaer. La defensa del Balaguer ha estat molt tova i ha fet malament la tàctica del fora de joc.

Semblava que els reusencs havien d'agafar la iniciativa per matar el partit abans del descans, però els de la Noguera s'han fet amb el domini territorial, sense crear gaire perill. Tan sols dos xuts ben aturats per Moragón, un de Genís, el millor dels blaus durant el partit, i l'altre de Campabadal. A la mitja hora de joc, el CF Reus ha despertat en atac i ha tingut dues bones ocasions per ampliar distàncies.

La primera ocasió ha estat una rematada de cap de Manolo Gonzalez i la segona, molt més clara, una errada del mateix jugador quan es trobava en boca de gol. Fins al descans, l'encontre s'ha calmat, amb molt de joc pel centre de les defenses i poca precisió dels extrems reusencs a l'hora de centrar o regatejar.

La segona part s'ha iniciat amb els mateixos paràmetres que el final de la primera, però amb un Balaguer que, degut a l'estat físic, ja no podia mantenir tant la possesió de la pilota. A partir del minut 60, els reusencs s'han adonat d'aquesta mancança i s'han llençat cap a la porteria de Carrillo per sentenciar definitivament el 'matx'.

Ho podrien haver aconseguit si haguessin estat més fins de cara a porteria. Fins a tres ocasions claríssimes han tingut en cinc minuts, entre el 62 i el 67. La primera, una jugada espectacular de Manolo González, amb barret inclòs, que ha anat al pal. La segona, una centrada de Pablo Álvarez que no ha arribat el nou roig-i-negre per mil·límetres, i la tercera, una rematada de córner de Sangrà que ha tret el porter en la línia de gol.

El partit ha entrat en una fase de bogeria, sempre amb el control del CF Reus. Tot feia pensar en l'arribada de més gols locals, però no ha estat així. Els jugadors han preferit conservar el resultat més que arriscar, sense que el Balaguer tingués capacitat suficient per inquietar la porteria de Moragón.

El pròxim partit del CF Reus serà el proper diumenge al camp de l'Olesa de Montserrat, un altre dels equips teòricament dèbils del campionat. Cal treure un resultat positiu, però també fer un bon joc en la mesura que sigui possible. Avui s'ha complert el primer precepte, no tant el segon. Això sí, paciència ja que tan sols és el primer partit.

Alineacions:

CF Reus Deportiu: Moragón, Edu Vives, Ferran, Sangrà, Taranilla, Ortega, Borja (Vivi min 75), Pitarque (Álvaro min 61), Masqué, Manolo González (Rojas min 68) i Pablo Álvarez.

CF Balaguer: Carrillo, Usall, Dídac, Egea, Tenorio (Marc Pujol min 61), Dago, Genís, Campabadal, Parra (Figueres min 75), Ermengol (Nogareda min 67) i Romero.