Dilluns, 18 de Febrer de 2019

Cal Massó acollirà un cicle de conferències sobre el comerç de l'art

Hi assistirà la directora de la Fira d'Art Contemporani ARCO de Madrid

06 d'Octubre de 2008, per Enrique Canovaca
  • D'esquerra a dreta, Marc Ferran, Empar Pont i Cecilia Lobel

    Enrique Canovaca

El programa s'enceta amb la conferència de David G. Torres, director del Màster de col·leccionisme de la UB, que farà una introducció acadèmica al terme col·lecció d'art. La segona trobada comptarà amb la presència de Lourdes Fernández, directora d'ARCO de Madrid, i Marcu Moran, responsable d'ARTNET a Espanya, el portal d'internet més potent en la venda i difusió d'obres d'art. Tots dos donaran una visió del comerç artístic, des d'un punt de vista físic i virtual.

El tercer dimarts, el dia 4 de novembre, està previst que Aurora Zubillado, director de Sotheby's Barcelona, realitzi una anàlisi respecte les subhastes d'art i que Cecilia Lobel, directora de L&B art+comunicacio, parli sobre l'art contemporani xinès. L'últim dimarts, el dia 18 de novembre, està destinat a fer una taula rodona amb col·leccionistes d'art, públics i privats.

Lobel ha indicat que "volem desmitificar la barrera que existeix entre cultura i comerç" i donar eines al petit comerç perquè "vegin que l'art pot significar un valor afegit". Per Lobel, l'art sempre ha estat "un punt de trobada, un valor alternatiu, un fons d'inversió amb una plusvàlua enorme".

Empar Pont, regidora de Cultura, creu que l'art no pot dependre exclusivament "d'allò públic" i que amb aquestes conferències situem Reus "en el centre del debat entre comerç i art". Pont també ha explicat que les xerrades es grabaran en vídeo per tal de tenir-les com a fons a l'Anella Cultural i que la idea és organitzar altres conferències al voltant de l'art "tractant temes diversos".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)

Comentaris

Pere  12 d'Octubre de 2008

LB1 - CalMassó0

 La senyora Empar Pont hauria de deixar que els responsables de cada area o institució cultural de Reus poguessin explicar·se lliurement. I no sempre sortir a mostrar els seus encants als avorrits periodistes.