Cookie control
Dimarts, 07 de Juliol de 2020

Carrusel de l'extrema dreta, la vanitat i la inoperància

25 d'Octubre de 2013, per Jordi Escoda i Vilà

Als darrers mesos han aparegut descaradament grups d'extrema dreta en exposicions al públic de material nazi i feixista (com al poble madrileny de Quijorna). També nostàlgics de la dictadura que han perdurat sempre. Al País Valencià diferents grups de Nuevas Generacions, amb la bandera anticonstitucional. La delegada del Govern central Llanos de Luna honorant la División Azul, o sigui, la Falange. 

I també diverses declaracions anticatalanes d'un gruix terrible. De Mayor Oreja a Intereconomía, del ministre franquista Utera Molina (sogre del ministre del PP, Ruíz Gallardón); d'Ybarra, Monago, president d'Extremadura; les amenaces d'Esperanza Aguirre; l'ex-ministre del PSOE Corcuera, el regidor de Lleida del PP Pintó, l'alcalde Belloch del PSOE; i el portaveu del govern del PP Rafael Hernando traspassant el milió de morts de la Guerra Civil espanyola a la República legalment votada i constituïda.

L'extrema dreta va fer l'epopeia destructora a la llibreria Blanquera l'11 de Setembre i també els trepitjadors de la bandera catalana. Actes "benèfics i representatius" ens van visitar a Barcelona el dia 12.

Podria continuar, però vull remarcar amenaces, insults, violència, odis continguts durant anys, plantejant operacions bèl·liques, enviaments de forces… Però, encara hi ha més testimonis sortint de nou.

La inoperància del senyor Rajoy, la incompetència del seu govern tolerant i donant suport a aquesta atmòsfera contra els catalans. Què hem fet els catalans? Dir PROU i fer costat al president, que lluita contra l'ofec econòmic, l'atac constant fent lleis per fer desaparèixer els nostres senyals d'identitat. 

Un ràpid comentari al 12 d'octubre, la 'gran' manifestació antiindependentista a Barcelona. La discussió de xifres és habitual, passa sempre, Molta preparació mediàtica, autobusos foranis. SEMIFRACÀS. Volen repetir el dia de la Constitució al desembre. Tres dies de festa seguits. Reflexionin organitzadors. Un tema nou que és vell. 

Quin paper faran avui el PSC i Unió Democràtica, en aquests moments tan difícils de la política catalana? 

Amb la seva actitud, Pere Navarro podria haver anat a la concentració del 12 d'octubre; es tractava d'unionistes sucursalistes. Va dir que, si el President defensava anar cap a la Independència, motivaria que ell es posés al davant en contra del president Artur Mas, d'una manera quasi agressiva. 

I el que menys entenc és l'actitud del senyor Duran i Lleida llançant torpedes verbals a la línia de flotació de la política del Molt Honorable president de la Generalitat.

Porto militant quasi quaranta anys a Convergència Democràtica de Catalunya. Sóc independentista des dels 15 anys i vaig tenir la confiança del Molt Honoraable senyor Jordi Pujol, expresident de la Generalitat. Sempre he considerat que Espanya ens ha tractat com un poble vençut. 

Senyor Duran: vagi allà on vulgui, a la tercera o a la quarta via o més enllà, podia haver anat també perfectament a la manifestació del 12 d'octubre. No li han de demanar permís per publicar els deutes que els mals pagadors deuen al govern del nostre país; vostè ha demanat permís cada vegada que ens ha tirat un torpede a la política del nostre president?

La resposta és òbvia: NO.

CDC s'ha de preparar, té prou gent preparada, amb formació per anar sols. 

Jordi Escoda Vilà és antic diputat del Parlament de Catalunya i exsenador a Espanya de CDC.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

flavià  29 d'Octubre de 2013

Clar com l'aigua

Son tots els cadells dels que van quedar orfes al morir el franco

CANICLOSO  27 d'Octubre de 2013

I vosté que féia...!!!!

Sr. Escoda: A Catalunya, existeix una porto-democràcia que preserva l'únic oasi de debò, es diu independència...!!! Amb això ho arreglen tot, bé, gairebé tot. Però no diuen la veritat, i la veritat és dura per tot el que comporta, perquè separar indica: “crear enemistat i discòrdia entre dues o més persones, entitats, etc.; i amb les paraules d'independentisme va aconseguir dividir-nos”. Aquesta divisió al•ludida representa el repartiment de tots els béns que han de ser repartits entre dos: Catalunya i la resta d'Espanya, i entre mitj l'Europa de molts, que cada vegada les seves lleis són les nostres lleis, aquest fet és el que hem d'aclarir en tota la seva dimensió. Per això demanem als nostres polítics que s'aclareixin, que no esmenten, doncs menteixen mes que parlen, i que ens gestionin els nostres diners públics, que no robin, que siguin responsables, la responsabilitat comporta la transparència. Democràcia lliure i participativa, i amb això necessitem urgentment una regeneració de la classe política com les ganes de menjar i treballar, que la classe obrera demana i necessita...! Solament els demano que mirin en les millores aconseguides als països Bàltics, i els Balcànics (antiga Iugoslàvia), independents tots ells, però... viuen millor que abans amb el seu independentisme?

La llibertat ha de ser respectada per tots i per a tots per igual. La casta independentista catalana està convertint Catalunya en una dictadura pura i dura. Ja és hora de començar a denunciar sense por! Qui no segueixi les consignes independentistes no és bon català. Quants milers de milions d'euros han rebut aquestes cadenes... masistas per servir al déu independentisme, inclòs les associacions nacionalistes-independentistes? I amb els aturats a Catalunya què fem? No hi ha diners...? Entre aquestes cadenes tenim a: Tv3, i la resta de catalanes pagades i subvencionades per CiU i el Sr. Mes, amb el suport d'ERC. No veuen (o no volen saber) les oneroses subvencions públiques de les organitzacions que mobilitzen a la població darrere de la independència, o la desmesurada cobertura mediàtica de les representants de la ANC i d'Òmnium, Carme Forcadell ha estat entrevistada en Tv3 12 vegades solament durant el 2013, i Muriel Casals 17…(i aquí no conte ni declaracions, tertúlies, ni Catalunya Radio, RAC1, etc.), aquesta és la suposada neutralitat i espontaneïtat del moviment cívic independentista?…El millor de totes aquestes subvencions és que les paguem tots els que vivim a Catalunya i solament informen per als radicals, això també passa com la: Gallega, Basca, Balears, etc.
Sr. Escoda: Pensi bé els sues escrit...???