Diumenge, 24 de Juny de 2018

El terrorista ferit a l'explosió d'Alcanar es mostra penedit davant del jutge i demana perdó

Mohamed Houli ha ingressat a la presó pels delictes d'integració a organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, dipòsit d'explosius i estralls

23 d'Agost de 2017, per ACN
  • Dos guants de plàstic a l'escenari on es va produir l'atemptat terrorista de Cambrils

    ACN

El terrorista ferit a l'explosió d'Alcanar, Mohamed Houli Chemlal, es va mostrar penedit davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu i va demanar perdó, segons confirmen fonts jurídiques. Va aprofitar per expressar-se en aquests termes davant l'única pregunta que li va fer el seu lletrat, designat d'ofici per l'Audiència Nacional i amb el que no va tenir cap contacte fins al moment de passar a disposició judicial. Houli Chemlal, juntament amb un altre dels terroristes, ha ingressat a la presó d'Alcalà Meco pels delictes d'integració a organització terrorista, assassinat i lesions de caràcter terrorista, dipòsit d'explosius i estralls.
 
Davant del jutge Andreu va reconèixer que feia dos mesos que treballaven en l'atemptat, que l'imam els havia explicat que es volia immolar i que fabricaven explosius des de la casa d'Alcanar. A l'explosió van morir l'imam de Ripoll i Youssef Aalla, el germà d'un dels terroristes abatut a Cambrils. Ell es va salvar perquè era al porxo en el moment dels fets.
 
A banda de Houli, també ha ingressat a la presó Driss Oukabir, de 28 anys, que va llogar la furgoneta que va atropellar i matar 13 persones a La Rambla (i que conduïa Younes Abouyaaqoub). 

En canvi, ha sortit en llibertat provisional -i ja és a Ripoll- Mohamed Aalla, de 27 anys. Segons el jutge, tot i que el cotxe usat pels terroristes a Cambrils va al seu nom, considera que ha quedat acreditat que el veritable propietari era el seu germà Youssef, mort a l'explosió d'Alcanar. Un altre germà de Mohamed, en Said, va morir a l'atac de Cambrils abatut pels Mossos d'Esquadra. 

El jutge ha prorrogat 72 hores la detenció del quart detingut, Salh El Karib, propietari d'un locutori a Ripoll i que hauria comprat bitllets per anar al Marroc per a Driss Oukabir i també per a l'imam. El jutge vol esperar que finalitzin les diligències que estan en marxa abans de prendre una decisió. 
 
43 persones continuen hospitalitzades pels atemptats de Barcelona i Cambrils, 7 en estat crític

43 persones continuen hospitalitzades en 12 centres sanitaris de Catalunya i Saragossa pels atemptats de Barcelona -38- i Cambrils -5, segons l'últim balanç que ha fet públic el Departament de Salut a les 17.00 h d'aquest dimecres. 7 són ferits crítics, 10 estan en estat greu (8 de l'atemptat de Barcelona i 2 del de Cambrils) i 26 presenten lesions menys greus (23 de Barcelona i 3 de Cambrils). Dels 43, 2 han estat traslladats a Saragossa, 10 són a l'Hospital del Mar, 6 a l'Hospital Clínic, 7 a l'Hospital Sant Pau, 5 a l'Hospital Vall d’Hebron, 2 a l'Hospital Sagrat Cor, 3 a l'Hospital Germans Trias i Pujol, 2 a l'Hospital de Bellvitge, 1 a l'Hospital Sant Joan de Déu, 1 a l'Hospital de l’Esperança, 1 a l'Hospital Joan XXIII, 2 a la Mútua de Terrassa i 1 a l'Asepeyo de Sant Cugat.

COMENTARIS (1)

Comentaris

J.A.C.O.  23 d'Agost de 2017

Quina persona més bona...!

Algú pensa que demanar perdó té cap sentit després d'haver participat en un assassinat múltiple planificat amb sang freda. Es pot acceptar aquesta manifestació hipòcrita? Ni els familiars dels morts, sense cap sentit, ni la majoria de gent ho pot entendre.

Reportatges