Divendres, 14 de Desembre de 2018

Albiol insisteix que 'TV3' té 'un problema d'imparcialitat seriós' i proposa 'refundar' els mitjans públics

El president del PPC diu en una entrevista que hi ha presentadors 'agitadors' del procés i un director 'activista'

27 de Novembre de 2017, per ACN
  • Garcia Albiol, en una imatge d'arxiu

    ACN

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha insistit aquest dilluns que 'TV3' té "un problema d'imparcialitat seriós" i ha proposat "refundar" els mitjans de comunicació públics. En declaracions a 'TV3', ha insistit que quan va dir que volia una tele pública amb gent "normal" no es referia "a normalitat com a éssers humans" sinó que hi ha "coses que passen" a la televisió pública que no li agraden i no considera "normals".

En la primera entrevista a la televisió pública després de les seves declaracions, el popular ha insistit que TV3 "té un problema d'imparcialitat seriós" i ha criticat que hi hagi presentadors que siguin "agitadors" de l'independentisme i un director "activista" d'aquesta causa. El popular ha afirmat que els criteris d'imparcialitat "deixen molt que desitjar" i per això portarà al programa un model de televisió i ràdio pública "que siguin com la societat catalana: plurals". El president del PPC ha fet aquestes declaracions després que el passat divendres en que proposava tancar 'TV3' "i tornar-la a obrir amb gent normal que sigui plural".

Albiol ha dit que va fer aquestes declaracions durant una reunió sense mitjans de comunicació i ha defensat que en cap moment va voler dir que els treballadors de 'TV3' no eren persones normals sinó que volia criticar la forma de fer del mitjà. En aquest sentit, ha insistit en que no hi ha imparcialitat i ha posat com a exemples trobar-se a la façana de la televisió "un cartell que diu 'Democràcia'", que hi hagi programes infantils que expliquin "què són els presos polítics en lloc d'on estan els rius" o que hi hagi presentadors que siguin "agitadors" del procés i es pronunciïn "públicament a favor d'un procés i curiosament sempre cap al mateix costat". "No he vist cap professional que es pronunciï a favor dels constitucionalistes", ha declarat.

Canvis en la programació i els criteris de direcció

En ser preguntat sobre quin és el seu model de televisió pública, Albiol ha explicat que ell canviaria la programació i els criteris per escollir la direcció i els seus òrgans. Sobre el director, ha dit que haurien de primar els criteris "més tècnics" ja que ha denunciat que no pot ser que sigui "activista" de l'independentisme. Sobre el fet que l'actual director de RTVE de Catalunya hagués estat treballador del PP, Albiol ha dit que el fet d'haver treballat en un partit no impedeix que després pugui dirigir un mitjà de comunicació pública i ha afegit que la diferència és que Eladio Jareño "no ha estat cap activista" ni s'ha l'ha vist en tertúlies "fent proclames a favor del PP".

COMENTARIS (0)

Reportatges