Dilluns, 18 de Març de 2019

Borrell atribueix a la fugida de Puigdemont la presó preventiva dels polítics independentistes

14 de Setembre de 2018, per ACN
  • El ministre Borrell

    ACN

Josep Borrell ha atribuït aquest passat dijous a la fugida de Carles Puigdemont i part del seu equip de govern a Brussel·les el fet que una altra part de l'executiu independentista estigui en presó preventiva. Borrell ho ha dit durant una compareixença a la comissió del Congrés, on ha opinat que "probablement, el major obstacle perquè el jutge hagi pres una decisió molt ferma hagi estat el fet que el senyor Puigdemont i altres hagin deixat penjats els col·legues fugint".

En aquest mateix sentit ha afegit que "el risc de fuga augmenta si altres l'han practicat". Amb tot, Borrell ha reiterat, com ja ho fes en una entrevista a la 'BBC', que a títol personal preferiria que els polítics independentistes no estiguessin en presó preventiva.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha qualificat d'”indecència” les declaracions del ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, que aquest passat dijous al Congrés ha considerat que si els polítics independentistes estan en presó preventiva és potser perquè Carles Puigdemont i una part del seu govern van fugir a Brussel·les. “És difícil treballar tant i tan a fons contra el diàleg, com fa el senyor Borrell”, ha afirmat Torra a Twitter. “Aquestes declaracions són una indecència. L’única justícia l’hem hagut d’anar a buscar fora d’Espanya. Que l’Estat mantingui els presos polítics a la presó és, senzillament, un acte de venjança”, ha afegit.

COMENTARIS (0)

Reportatges