Dilluns, 25 de Març de 2019

Catalá afirma que estudiaran si la presa de possessió de Torra 'té algun defecte formal que calgui corregir'

El TSJC ja va arxivar una denúncia contra la fórmula usada per Puigdemont el 2016, la mateixa que ha emprat el nou president

18 de Maig de 2018, per ACN
  • Catalá, en una imatge d'arxiu

    ACN

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat que estudiaran si la presa de possessió del president del Govern, Quim Torra, està ajustada a llei. "Si té algun defecte formal caldrà avaluar-lo per promoure que es corregeixi", ha manifestat. Catalá ha endurit el seu discurs ja que, aquest matí a Barcelona, ha tret importància a l'acte i a la fórmula emprada per Torra, tot i reconèixer que en democràcia "les formes són importants però encara més ho són els fets".

Hores després, però, ja ha avisat que si detecten algun fet que no s'ajusti a llei prendran mesures. Torra ha usat la mateixa fórmula que Puigdemont el 2016, sense fer cap esment a la Constitució, l'Estat ni el rei. En aquell moment, el partit minoritari UCESP va presentar denúncia contra la fórmula emprada per Puigdemont, però el TSJC ho va arxivar. "El tribunal va fer una interpretació àmplia", matisa Catalá.

 

COMENTARIS (0)

Reportatges