Dimecres, 20 de Febrer de 2019

Citats a declarar com a investigats quatre empresaris per la publicitat de l'1-O

A Calella, un jutge ha ordenat investigar l'Ajuntament per un presumpte delicte de 'frau de fluid elèctric' per encendre un llaç groc al consistori

13 de Febrer de 2018, per ACN
  • Exterior de l'empresa Marc Martí

    ACN

El jutge de Barcelona que investiga els preparatius de l'1-O ha citat a declarar com a investigats quatre empresaris relacionats amb la fabricació i distribució de la publicitat per al referèndum. Es tracta de José Oriol González Martínez, Sergi Bellido Andújar, Sergi Aymerich Roman i Ricard Martí Ramon.

Tots quatre han estat citats a declarar el pròxim 7 de març, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), en el marc de la causa que instrueix el jutjat d'instrucció número 13 pels fets relacionats amb l'1-O. Els investigats són dirigents d'impremtes o empreses de distribució.

Una d'aquestes, per exemple, és Marc Martí, de Barcelona, on la Guàrdia Civil va informar que havia requisat 100.000 cartells de propaganda de l'1-O de la Generalitat.

Investigació a Calella per un suposat delicte de 'frau de fluid elèctric'

Un jutge ha ordenat a la Guàrdia Civil investigar l’Ajuntament de Calella (Maresme) per un presumpte delicte de “frau de fluid elèctric” per haver encés un llaç groc a la façana del consistori durant les festes nadalenques. Segons ha explicat a la ràdio municipal el regidor de Seguretat Ciutadana, Albert Torrent, ja hauria declarat com a testimoni un treballador de la Brigada Municipal.

Torrent, però, confia que el cas s’acabi arxivant quan els investigadors preguntin quin va ser el consum elèctric que va suposar la iniciativa: “Veuran que no constitueix cap delicte”. Tot i això, el regidor es mostra igualment sorprès i ironitza sobre la iniciativa del jutge: “La contractació de l’enllumenat públic és pels llums de Nadal i un jutge ha decidit que un llaç groc no ho és”. L’Ajuntament de Calella ha declinat fer cap més valoració.

COMENTARIS (0)

Reportatges