Divendres, 22 de Febrer de 2019

El 62% dels catalans prefereix millorar l'autogovern a la república, segons un sondeig d''El Periódico'

Un 21% aposta per buscar més independència

09 de Juliol de 2018, per ACN
  • Una concentració republicana a Reus

    Reusdigital.cat

Coincidint amb la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el cap de l'executiu català, Quim Torra, 'El Periódico' publica aquest dilluns un sondeig del GESOP que conclou que la majoria de catalans, un 61%, demana negociar més autogovern amb l'Estat. En canvi, només un 21,5% dels enquestats prefereix buscar la independència per construir una nova república.

Els ciutadans que diuen ser d'esquerres es mostren més partidaris de l'opció secessionista, un 34%, i són els que se senten només catalans. D'aquests un 57,6% preferia posar a la pràctica la independència, un 57,6%, i només un 33,9 preferiria un camí negociador. L'enquesta, feta a partir de 525 entrevistes, es va fer entre el 2 i el 6 de juliol.

De l'enquesta del GESOP destaca que un 52,8% dels votants d'ERC són més partidaris de negociar més autogovern que de buscar la independència (un 38,5% dels consultats). En canvi, els que van votar Junts per Catalunya o la CUP a les darreres eleccions són més partidaris de la via secessionista com a prioritat.

Per ciutats, l'opció negociadora s'imposa a totes. Els municipis de menys de 10.000 habitants són els que tenen un percentatge independentista més alt (31,6%) però sempre per sota de la via negociadora.

COMENTARIS (0)

Reportatges