Dimarts, 22 de Gener de 2019

El govern de l'Aragó ordena la retirada d'un llibre de text d'una editorial catalana per "manipulació de la història"

L'executiu critica que la publicació parlava de la Corona catalanoaragonesa en comptes de la Corona d'Aragó

13 de Gener de 2018, per ACN
  • El llibre que ha estat retirat pel Govern d'Aragó

    Cedida

El govern de l'Aragó ha ordenat la retirada d'un llibre de text de l'editorial barcelonina Casals pel que considera manipulació de la història, tal com ha denunciat la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Mayte Pérez. L'executiu aragonès critica que el llibre, de 'Literatura Universal', parlava de Corona catalanoaragonesa en comptes de la Corona d'Aragó. La publicació es feia servir en una optativa de primer de Batxillerat de l'institut Ramon y Cajal d'Osca que tenia 16 alumnes. La directora provincial va donar l'avís al govern de l'Aragó, que ha ordenat la retirada d'aquest llibre a totes els centres que el facin servir. A més, l'executiu aragonès enviarà una queixa a l'editorial. 

A més, el govern de l'Aragó ha fet una crida als centres educatius perquè revisin tots els llibres que tinguin de l'editorial Casals per si hi hagués algun tipus de falsedat en la informació, tal com ha explicat Pérez. 

L'Aragó investiga errors històrics també als llibres de Catalunya

L'executiu aragonès posarà en marxa una comissió d'assessorament que detecti errors històrics en llibres de text no només de l'Aragó, si no també de les comunitats autònomes limítrofs. L'objectiu de la comissió és posar en valor la història de l'Aragó sense falsejar la realitat.

 

COMENTARIS (3)

Comentaris

Ganxet  14 de Gener de 2018

A

mes, es impossible que els mes demòcrates del Univers, manipulin la història.

Joan Anton Carricondo Oyonate  13 de Gener de 2018

Un nou front per atacar!

Fa molts mesos que el llibre ha estat editat. Denunciar-ho ara és, potser per aprofitar el clima maligne existent. Si a més es parla d'un institut d'Hosca vol dir que van una mica retardats, o no? Poseu-vos les piles!

Pere Albert Vivas  13 de Gener de 2018

Trist

Quin mal que fa el fanatisme!!!

Reportatges