Dijous, 19 de Juliol de 2018

El Govern donarà alternatives per votar als llocs on es tanquin col·legis

01 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • El conseller de Presidència, Jordi Turull en roda de premsa

    ACN

El Govern de la Generalitat possibilitarà que els ciutadans puguin votar aquest 1 d’octubre en qualsevol dels col·legis oberts, encara que no sigui l’assignat, gràcies a un mecanisme informàtic creat pel mateix govern català. El sistema impossibilitarà que es voti 2 vegades.

L’executiu català ha aplicat aquesta mesura de cens universal perquè tothom pugui exercir el seu vot amb més facilitats. Portaveus del Govern la donaran a conèixer a primera hora d’aquest diumenge.

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha donat recomanacions a les persones que estiguin dins els col·legis quan apareguin Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil o policia espanyola: "Asseure’s a terra i resistència pacífica. Defensar aquell espai que és nostre, és col·lectiu. Però si tot i així volen passar per agafar les urnes, no fem res i cap tipus de violència, ens estarà mirant tot el món", ha assenyalat Sánchez. "L'1 d'octubre ja ha arribat. Avui votarem. Sense por. Exercim la llibertat i anem massivament a votar. Gaudim i Guanyem la República. Som-hi", ha estat la darrera piulada del president de l'ANC.

El cens serà universal i els ciutadans podran votar en qualsevol col·legi

El cens del referèndum de l'1 d'octubre serà universal, el que significa que els ciutadans podran votar en qualsevol col·legi electoral, segons han confirmat a l'ACN fonts del Govern. Es tracta d'una mesura per donar resposta a possibles tancaments de locals de votació, tot i que de moment no s'ha produït cap precinte. Així, encara que cada ciutadà tingués assignat inicialment un col·legi concret, podrà dipositar el seu vot en qualsevol local.

 

 

Minut a minut

COMENTARIS (0)

Reportatges