Dijous, 19 de Juliol de 2018

El Govern situa en 3 milions els ciutadans que s'han mobilitzat als carrers a l'espera de saber quants han pogut votar

La Generalitat xifra en 319 els col·legis tancats i augura que els catalans es podran comptar 'per milions'

01 d'Octubre de 2017, per ACN
  • Jordi Turull, durant la seva compareixença

    ACN

El Govern de la Generalitat calcula que més de tres milions de ciutadans s'han mobilitzat pels carrers de Catalunya aquest diumenge, 1 d'octubre, segons han indicat a l'ACN fonts de l'executiu, a l'espera de saber quants han pogut exercir el dret a vot amb el recompte final que s'està fent als col·legis electorals. Per a l'executiu, la diferència entre la mobilització als carrers i la participació efectiva a les urnes serà "clarament imputable a la repressió de l'Estat", ja que consideren que hi ha "moltíssima gent" que no ha pogut exercir el seu dret a vot perquè ho ha impedit la intervenció policial.

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha xifrat aquest diumenge en 319 els col·legis electorals tancats i en 465 els ferits i contusionats. Aquest és el balanç que ha fet el Govern passades les 18.30 hores. Tot i que no s'han donat dades de participació durant el dia, el conseller ha augurat que per la tendència que estan observant, els catalans es podran comptar "per milions". Turull ha agraït el "coratge" del poble català i ha animat la ciutadania a continuar votant. En aquest sentit, ha explicat que l'horari no s'allargarà, però que la gent que fins les 20 hores estigui fent cua podrà votar. També ha demanat paciència en el recompte i ha pronosticat que "el dia serà llarg".

Turull: 'L'actuació de l'Estat és la vergonya d'Europa i haurà d'acabar responent davant de tribunals internacionals'

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha constatat aquest diumenge que l'actuació del govern espanyol "és la vergonya d'Europa". "L'estat espanyol s'ha posat en una situació molt compromesa davant del món en la vulneració dels drets humans, i haurà d'acabar responent davant de tribunals internacionals", ha pronosticat Turull en roda de premsa des del centre internacional de premsa, on ha recordat que ja hi ha líders internacionals molt influents que s'hi han pronunciat.

A parer del conseller, l'actuació de les forces policials espanyoles és una "salvatjada", i ha citat les càrregues, les pilotes de gomes i també els gasos lacrimògens. "No és per retirar material, com algú ha dit. Per retirar material això no fa falta. És un escàndol internacional", ha dit.

COMENTARIS (0)

Reportatges