Dilluns, 10 de Desembre de 2018

Forcadell paga la fiança de 150.000 euros i surt d'Alcalá Meco

Un funcionari del Tribunal es trallada a Alcalá Meco per fer efectiu l’alliberament

10 de Novembre de 2017, per ACN
  • Forcadell ha de sortir en breu de la presó en breu

    El Punt Avui

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha signat aquest divendres, passades les 12 del migdia, la interlocutòria d’alliberament de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de certificar el pagament de la fiança de 150.000 euros que li va imposar després de prendre-li declaració.

Ara un funcionari del Tribunal Suprem es trasllada directament a la presó d’Alcalá Meco, on es troba Forcadell, per fer efectiu aquest alliberament i traslladar-li les mesures cautelars de compareixences setmanals davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) o davant el jutjat que li convingui, així com la prohibició de sortir de l’Estat, l’obligació de comparèixer al Suprem quan sigui requerida i la retirada del passaport, que ja ha estat lliurat pel seu advocat. A la interlocutòria el jutge adverteix Forcadell que l’incompliment de qualsevol d’aquestes obligacions determinarà el seu ingrés immediat a presó.

S’espera que el tràmit no s’allargui i Forcadell surti del penal en poques hores. El seu advocat ja es troba al centre penitenciari, on ha arribat després que l’ANC diposités –amb fons de la caixa de solidaritat- la fiança de 150.000 euros al compte habilitat pel Tribunal Suprem. També s’ha quedat a Madrid per fer-li costat quan surti del centre penitenciari la secretària primera de la Mesa, Anna Simó, investigada en la mateixa causa que Forcadell. A aquest mateix centre penitenciari hi ha les conselleres Meritxell Borràs i Dolors Bassa, que (contràriament a Forcadell) estan en presó preventiva sense possibilitat de sortir amb fiança per ordre de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela.

Aquest dijous, a més de decretar l’ingrés a presó eludible amb fiança per a Forcadell, el jutge del Tribunal Suprem va deixar en llibertat els membres de la Mesa Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i l’exvicepresident Lluís Maria Corominas, als que va donar set dies per ingressar una fiança de 25.000 euros cadascun. En aquests casos, l’ANC també ha confirmat que els diners sortiran de la mateixa caixa de solidaritat. En el cas de Joan Josep Nuet, el jutge el va deixar en llibertat sense cap mesura cautelar. Un cop abonin les fiances, tots ells (excepte Nuet) tindran la prohibició d’abandonar el territori espanyol, hauran d’entregar el passaport (tenen de límit fins aquest divendres a les 14h) i hauran de personar-se davant del jutge periòdicament per signar.

Forcadell, ha abandonat aquest divendres, poc després de les 2 del migdia, el centre penitenciari d’Alcalá Meco, on havia ingressat dijous a la nit per ordre del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Ho ha fet a bord del cotxe oficial de la presidenta del Parlament, el mateix que la va acompanyar dijous i també la setmana passada al Tribunal Suprem per declarar com a investigada per un delicte de rebel·lió. Forcadell ha sortit de la presó després que els seus advocats han dipositat aquest matí de divendres els 150.000 euros de fiança imposada pel jutge, uns diners que surten de la caixa de solidaritat de l’ANC i que el magistrat ha consignat al migdia.

COMENTARIS (0)