Dijous, 01 de Juny de 2017

El millor vermut català de l'any és el Dos Déus Reserva

Els guardons s'han entregat al Vermut Rofes

11 de Maig de 2017, per Redacció
  • Entrega del millor vermut català de l'any a la responsable de Dos Déus Reserva

    Cedida

  • Fotografia de família dels guardonats

    Cedida

Els Premis Vinari dels Vermuts Catalans han destacat per damunt de tots els participants el Dos Déus Reserva, dels Cellers Bellmunt del Priorat, que s'ha emportat el Gran Vinari d'Or al Millor Vermut 2017, en una entrega dels guardons duta a terme al restaurant Vermut Rofes. En la categoria de Vermuts Blancs, els premiats, de primer a tercer, són Vermouths Padró & Co. Blanco Reserva, de Vins Padró; Cori Blanc, del Museu del Vermut, i Perucchi Blan, de Montana Perucchi. Pel que fa als Vermuts Negres els guanyadors són Iris Rojo, de De Muller; Vermut Myrrha Rojo, i Bertsolari, de I Tant Vins.

En la categoria d'Altres Estils de Vermut, els més destacats són Miró Rojo Fusión, de Vermuts Miró; Vermouth Padró & Co. Dorado Amargo Suave, i Vermut de Falset, de la Cooperativa de Falset Marça. Dels vermuts reserva, es destaca el propi guanyador del guardó més important i el Padró & Co. Reserva Especial, de Vins Padró, i el Miró Reserva Etiqueta Negra. Els darrers premis són per Olave Rojo Reserva com a millor vermut per a còctels; Fot-li, de De Muller, com a millor empaquetatge, i El Tano, del barri de Gràcia, com a millor vermuteria.

L'alcalde Carles Pellicer ha recordat durant l'acte de lliurament dels premis que l'Ajuntament de Reus dóna suport a aquest concurs des de l'Agència Reus Promoció i enguany també des de la Capital de la Cultura Catalana. L'alcalde ha subratllat “la importància del vermut com a element d’identitat de ciutat, un producte genuí estretament vinculat a la marca Reus i lligat a una llarga història comercial i de projecció internacional”.

Per la seva part, la directora dels Premis Vinari Eva Vicens ha explicat que en aquesta edició s'ha constatat novament la descoberta de “noves fórmules, d’aquestes que es guarden gelosament en secret, i noves iniciatives que demostren que el vermut va molt més enllà d’una moda: és una beguda popular (i un costum arrelat a la nostra cultura), que uneix generacions, que reforça territori i que permet ensenyar un trosset de la nostra tradició arreu del planeta”.

Els Premis Vinari dels vermuts catalans és un projecte del diari de vins Vadevi.cat que inclou la col·laboració de la regidoria de Projecció de Ciutat de l'Ajuntament de Reus, a través de l'Agència Reus Promoció i té el suport del Club del Bàrman de Catalunya, Gràfiques Varias i la revista 'Time Out'. Nascut al 2015, el projecte pretén donar a conèixer i reforçar la producció de vermut que s’elabora arreu de Catalunya.




Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital vermut català de l'any
COMENTARIS (0)