Dijous, 18 d'Octubre de 2018

El PP denuncia 'El matí de Catalunya Ràdio' a la Junta Electoral

Els conservadors argumenten que l'editorial de Mònica Terribas del passat 28 de novembre és 'contrària a la neutralitat informativa'

30 de Novembre de 2017, per ACN
  • Terribas, en una imatge d'arxiu

    ACN

El PP ha denunciat el programa 'El Matí de Catalunya Ràdio' a la Junta Electoral Provincial de Barcelona perquè considera que l'espai de 'La portada' del 28 de novembre (on Mònica Terribas exposa el seu punt de vista a mode d'editorial) és "contrari a la neutralitat informativa". El partit argumenta que el llibre d'estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) indica que les portades poden tenir un estil "personal i informal" però adverteix que no s'hi poden expressar "opinions". Cal dir que la CCMA es refereix a sumaris o portades, i aquest espai de Terribas és una editorial.

En concret, la periodista deia en 'La portada' d'aquest passat dimarts que hi hauria líders de partits empresonats i que d'altres "no poden posar els peus a Espanya perquè els acompanyarien". "Una Generalitat intervinguda econòmicament des de setembre, sense autogovern des de fa un mes, i amb reforços policials que van actuar l'1-O i que vigilaran que la jornada electoral sigui, com sempre, la gran festa de la democràcia", concloïa Terribas.

En la denúncia, el PP recorda que la Constitució estableix que els mitjans de comunicació socials dependents de l'Estat o de qualsevol ens públic han de respectar el "pluralisme de la societat". Finalment, el document (que data del passat dimecres) sol·licita que la Junta Electoral declari que el contingut de 'La portada' de dimarts es "contrari" al que s'estableix al Règim Electoral General, i que insti la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a respectar el que s'indica a la LOREG sobre els principis d'igualtat, pluralisme, proporcionalitat i neutralitat informativa, en període electoral.

COMENTARIS (1)

Comentaris

J.A.C.O.  01 de Desembre de 2017

I la resta què?

Escolteu i mireu els altres mitjans d'arreu de l'estat i potser es pot aplicar el mateix principi. Sempre només Catalunya no és de rebut. Diuen que la democràcia no és parcel·lària, a de servir per a tots i per a tothom utilitzant les mateixes normes o ideals.