Dimecres, 26 de Setembre de 2018

Els cartells de les poblacions, una de les curiositats de la marxa unionista

'Sandreu de la barca' i 'La Xènia', entre les relliscades dels organitzadors

09 d'Octubre de 2017, per Redacció
  • Imatge dels cartells amb els noms de diverses poblacions catalanes a la marxa unionista

    Cedida

Ningú posa en dubte que la marxa unionista del passat diumenge, amb centenars de milers de persones arribades de tots els racons de l'Estat, ha estat un èxit. Més enllà dels discurs de Vargas Llosa envoltat de banderes espanyoles tot condemnant el nacionalisme o de la inclusió en la concentració d'organitzacions feixistes, la jornada a Barcelona pel 8-O ha donat lloc a tot tipus de situacions, algunes de les quals força curioses. 

La Sènia és 'La Xènia'

És el cas de la distribució de cartells amb els noms d'algunes localitats catalans, Reus, Falset i Salou incloses, entre els assistents. Els veïns de Sant Andreu de la Barca, al Baix Llobregat, s'han trobat però que el municipi ha passat a anomenar-se 'Sandreu de la Barca'.

El mateix ha passat amb La Sénia, al Monstià, que ha passat a dir-se 'La Xènia'. Altres cartells dels unionistes han assenyalat que 'Espanya us estima' o que 'la unitat no es vota, es defensa'. Una de les imatges que més comentaris ha generat a la xarxa és la d'una participant a la marxa que llueix els cartells de Salou i Cunit, municipis separats per més de 50 quilòmetres. Val a dir, això sí, que en el cas de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant els cartells no han alterat la seva nomenclatura. 

COMENTARIS (0)