Dimarts, 23 d'Octubre de 2018

Els constitucionalistes apleguen 12.000 persones a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana

Càntics com 'No som fatxes, som espanyols' i 'Puigdemont a la presó' han estat habituals

06 de Desembre de 2017, per ACN
  • Un instant de la concentració d'aquest dimecres en defensa de la Constitució espanyola

    ACN

La Via Laietana de Barcelona s'ha omplert amb 12.000 persones (segons xifres de la Guàrdia Urbana) per celebrar el Dia de la Constitució en el seu 39è aniversari, en defensa de la Carta Magna i contra el procés independentista. 'Puigdemont a la presó' i 'Catalunya és Espanya' han estat dos dels càntics més escoltats a la concentració, convocada per l'entitat Moviment Espanya i Catalans i que ha comptat amb la presència de dirigents del PP (com Xavier García Albiol o Andrea Levy) i de Cs. Amb banderes espanyoles, catalanes i nombroses pancartes amb escrits com 'Golpistes feixistes' o 'Aïllar-se és empobrir-se', la manifestació ha sortit de la plaça Urquinaona, per recórrer tota la Via Laietana i acabar a la plaça de Sant Jaume.

La pancarta de la capçalera tenia el lema 'Caminem Junts! Respecte i convivència' i davant de la comissaria de la policia espanyola els manifestants han cantat l'himne d'Espanya, han repartit petons als agents i han cridat 'aquesta és la nostra policia'. "Avui estem d'aniversari i una ciutat tan espanyola com Barcelona ha d'homenatjar el seu marc legal, la seva Carta Magna, i aquí estem els ciutadans de Catalunya celebrant un dia com el d'avui", ha afirmat Javier Megino, portaveu del Moviment Cívic d'Espanya i Catalans.

Merino també ha mostrat la seva esperança que les eleccions del 21-D serveixin per formar una majoria constitucionalista a la Generalitat i així poder donar "un cop de porta definitiu al procés". Una confiança semblant ha mostrat el vicepresident del Moviment Cívic d'Espanya i Catalans, Ángel Hernández, que ha fet una crida a defensar la Constitució després dels comicis a Catalunya "per evitar que els partits independentistes la torni a trencar a trossos".

'No som fatxes, som espanyols', 'Tapen retallades i corrupció amb banderes' i una imatge del Puigdemont caganer han estat unes tres altres pancartes que han sovintejat a la manifestació en defensa de la Constitució. A l'arribada a la plaça de Sant Jaume, els concentrats han intensificat els crits de 'Puigdemont a la presó' davant el palau de la Generalitat i el president de l'associació Empresaris de Catalunya, Josep Bou, ha agraït la presència als manifestants i ha defensat "l'orgull de ser catalans i tenir la millor pàtria que és Espanya".

COMENTARIS (2)

Comentaris

Ganxet  07 de Desembre de 2017

Pelacanyes,

No es confongui, això o diuen el mes demòcrates del univers, estic segur que ells contarían mes de 1 MM, minim

Ganxet-pelacanyes  06 de Desembre de 2017

Según otras fuentes...

Com a mínim han estat 120.000 individus, o més. Caldrà veure les portades i les noticies de segons quins mitjans. Amén.