Dijous, 19 de Juliol de 2018

Els directors d'escoles públiques titllen 'd'inadmissibles' les acusacions 'd'adoctrinament' de Guerra i Bono

'L'agressió als centres escolars és el pitjor missatge que un alumne i la ciutadania pot rebre', lamenten

10 d'Octubre de 2017, per ACN
  • Imatge d'arxiu d'una de jocs per a nens i nenes

    Reusdigital.cat

La junta central de directors de centres públics ha emès un comunicat en què titllen "d'inadmissible" les declaracions d'Alfonso Guerra i José Bono "acusant el sistema educatiu de Catalunya d'adoctrinament dels nens contra Espanya, fins i tot en l'odi a Espanya". "Ambdós són persones informades que han tingut altes responsabilitats polítiques i que saben que és falsa", afegeixen.

La junta ha mostrat també la seva "indignació" i "malestar" pels fets de l'1 d'octubre. "L'agressió als centres escolars és el pitjor missatge que un alumne i la ciutadania pot rebre, un missatge tremendament erosionador per ells i per a la nostra societat", han lamentat. En entrevistes en els últims dies al diversos mitjans de comunicació, Guerra i Bono han carregat contra el sistema educatiu de Catalunya.

 

Guerra va dir que la majoria dels professors són d'Esquerra

Per exemple, l'exvicepresident del govern espanyol va afirmar que hi ha hagut "40 anys d'educació controlada" i que "la majoria dels professors són militants d'ERC". "Imagini's els Rufians, Tardà, què els estan ensenyant sobre Espanya i l'odi a Espanya", va afirmar. Per la seva banda, l'exministre de Defensa i expresident del Congrés dels Diputats va assegurar que a Catalunya durant "dècades" s'ha ensenyat els nens catalans "que Espanya els roba".

"No podem tolerar que per articular un discurs polític que justifiqui la intervenció de Catalunya, s'acusi i es posi en qüestió la tasca de desenes de milers de grans professionals, que presten un dels serveis públics més importants en una societat democràtica, que dia a dia eduquen en valors de pau, civisme, diversitat cultural i pluralitat d'idees i mai en l'odi", asseguren els directors de centres públics.

La junta ha "condemnat" aquests accions "amb la veu més forta i decidida" i rebutja "enèrgicament" qualsevol actuació "per mínima que sigui que qüestioni, rebaixi o posi en perill els valors democràtics de la nostra societat". A més, la junta central de directors de centres públics de Catalunya també ha mostrat la seva "indignació" i "malestar" pels fets de l'1-O i considera que es van vulnerar els valores del sistema educatiu català, "no només amb agressions als valors que com a societat plural i democràtica ens hem donat, sinó també superant les línies tant intolerants de l'agressió física, i de forma reiterada".

COMENTARIS (0)

Reportatges