Dijous, 21 de Febrer de 2019

Ferran Bel dimiteix deixa l'alcaldia de Tortosa

El seu relleu l'agafa Meritxell Roigé, primera alcaldessa a la història de la capital ebrenca

08 de Febrer de 2018, per ACN
  • Bel, en una entrevista a LANOVA Ràdio

    LANOVA Ràdio

Ferran Bel (PDeCAT) deixarà l'alcaldia de Tortosa aquest dijous després de gairebé 11 anys en el càrrec. Bel ha entrat la seva renúncia aquest passat dimecres i aquest vespre s'acomiadarà en un ple extraordinari. El relleu l'agafarà l'actual segona tinent d'alcalde Meritxell Roigé qui, a partir de dissabte, esdevindrà la primera alcaldessa de la història de Tortosa. Bel ha assegurat que tenia pensat deixar el càrrec fa alguns mesos però que el context polític l'ha obligat a retardar-ho. Tot i que té previst reincorporar-se a la seva activitat professional com a economista, de moment, continuarà amb la vida política com a diputat al Congrés de Diputats i com a membre de l'executiva nacional del PDeCAT.

Malgrat que el balanç als més de 10 anys d'alcaldia el farà en el ple de renúncia d'aquest dijous, en una compareixença davant dels mitjans de comunicació, Bel s'ha mostrat "satisfet" per la feina feta, subratllat el context de crisi econòmica que li ha tocat gestionar. "Vam arribar al 2007 quan tots érem feliços i de cop ens va venir la crisi més espectacular d'Europa, i això ha estat molt dur perquè havíem de cobrir necessitats i inversions i no sempre teníem els recursos", ha manifestat. Ha posat de relleu haver pogut sanejar els comptes municipals, destacant que serà el primer alcalde que marxa deixant menys deute del que es va trobar el 2007, així com la inversió feta en el nucli antic de la ciutat.

També ha destacat el pla d'intervenció comunitària, el desplegament de la zona comercial a l'entrada de la ciutat, així com la reordenació interna de l'Ajuntament. En el capítol d'agraïments ha recordat a tots els regidors i representants de pobles de la ciutat, així com a la societat civil, en especial a les associacions de veïns, comerciants, entitats culturals i esportives, així com a ens econòmics com sindicats, AECE i Cambra de Comerç. També ha volgut tenir un reconeixement cap a les altres institucions, com la Generalitat, Diputació i Consell Comarcal, així com cap als alcaldes del territori i d'arreu de Catalunya.

Primera alcaldessa de Tortosa

La marxa de Bel suposarà també que Tortosa tingui per primera vegada a la història una dona com a alcaldessa. La responsabilitat recaurà sobre Meritxell Roigé, tinent d'alcalde d'Urbanisme i exdiputada al Parlament, i propera candidata del PDeCAT a l'alcaldia de Tortosa. Roigé agafarà el relleu el pròxim dissabte en un ple extraordinari a les 12 del migdia. Bel ha assegurat que la gent de Tortosa "pot estar tranquil·la" perquè ell marxa però la feina feta tindrà continuïtat per part de Roigé. "Té més coneixement i bagatge de servei públic ella que el que tenia jo fa 11 anys", ha afegit.

La marxa de Bel no suposarà tampoc cap canvi amb el pacte de govern amb ERC, malgrat algunes modificacions en el cartipàs municipal. L'escó que deixa lliure Bel serà ocupat per Josep Cugat, president de l'EMD de Bítem, després que Rosa Cid, la següent a la llista de CiU, hi hagi renunciat.

COMENTARIS (0)

Reportatges