Cookie control
Dimecres, 08 de Juliol de 2020

Pellicer i Dalmau signen el manifest internacional en defensa del dret a decidir

06 de Novembre de 2014, per Revista Cambrils/ GDDC
  • Carles Pellicer i Mercè Dalmau, signant el manifest

    Cedida

En un acte al Parlament de Catalunya celebrat, aquest dimecres, més d'un centenar de càrrecs electes al Parlament de Catalunya, les Corts espanyoles, el Parlament europeu i els Ajuntaments han signat un manifest de denúncia internacional de l'actitud del govern espanyol adreçat a organismes com l'ONU, el Parlament Europeu, la Comissió europea, el Consell d'Europa i l'OSCE. En el manifest es denuncia l'estat espanyol com a responsable de "vulnerar el dret del poble català a decidir el seu futur polític en impedir l'exercici de la democràcia mitjançant un referèndum o consulta homologable internacionalment". Entre aquest centenar de signants hi havia l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau.

En el manifest es puntualitza que "el poble de Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i jurídic sobirà i com a tal es reconeix a sí mateix el dret a decidir el seu futur polític". També es fa constar la voluntat de gran part del poble català, expressada sobretot els dos darrers anys, de voler "decidir el seu futur polític. En un tercer punt s'explica que tant el Parlament com el govern de Catalunya han seguit tots els passos necessaris per a poder "complir el mandat democràtic derivat de les eleccions del 25 de novembre de 2012". En el quart punt es posa en evidència el paper del govern espanyol, "la posició espanyola contravé la pràctica internacional pròpia de països democràtics i el dret internacional", explicant els casos de Canadà i Escòcia.

'Involució política i democràtica del govern espanyol'

El manifest posa en coneixement als organismes europeus que "les institucions catalanes, amb el suport de la majoria de la ciutadania, han emprat totes les vies legals per a poder celebrar un referèndum o consulta sobre el futur polític de Catalunya, incloent l'opció de la independència". També que "constatem la manca de voluntat política per part del govern espanyol per establir marcs de diàleg i negociació i també constatem la seva negativa permanent a fer possible l'exercici del dret a decidir del poble català".

El manifest també fa palesa "la involució política i democràtica, del govern espanyol, clarament dirigida a debilitar l'autogovern català" i afirma que "ens sentim legitimats per emprendre totes les actuacions polítiques necessàries en relació al seu futur polític i, posteriorment, per obrar en conseqüència".

El manifest acaba apel·lant als "principis democràtics que inspiren la Carta Fundacional de les Nacions Unides i dels successius pactes i tractats internacionals que garanteixen els drets als pobles a decidir el seu futur polític" i sol·licitant als organismes europeus anteriorment esmentats, "que portin a terme totes les actuacions necessàries per garantir que la ciutadania de Catalunya pugui decidir, democràticament, el seu futur polític".

Els càrrecs electes que han signat el manifest eren de CiU, ERC i ICV-EUiA. Els representants de la CUP signaran el manifest diumenge, quan s'obrirà també a la resta de ciutadans.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics