Dilluns, 10 de Desembre de 2018

Iceta diu que el govern independentista ha creat 'sensació de caos' entre les empreses

Proposa que l'objectiu principal sorgit del 21-D sigui la 'reconciliació' amb l'Estat

24 de Novembre de 2017, per ACN
  • Iceta, en una imatge d'arxiu

    Cedida

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat partidari de "cedir" per acordar i ofereix un govern que tingui per objectiu la "reconciliació" entre catalans i amb l'Estat espanyol. Ho ha dit durant la inauguració del Consell de la Internacional Socialista a Barcelona, on també hi ha assistit el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Iceta ha criticat el país que segons ell han deixat els governs independentistes i ha instat a treballar "junts, sense distinció de pensament, per un nou país". Un país en el que ha assegurat que tothom guanyarà perquè tothom "cedirà en alguna cosa" per evitar un escenari en que "una majoria escassa ho guanyi tot i una amplíssima minoria ho perdi tot".

"Jo estic disposat a cedir, perquè cedir per a acordar no és perdre, és guanyar", ha manifestat. Iceta ha assegurat que no es resigna a "acceptar el model de país que han llegat els governs independentistes sortints", govern que ha qualificat d'"insensat" i que ha posat les institucions "fora de la llei". L'ha acusat també de generar "sensació de caos" entre les empreses i de provocar una societat "fracturada socialment" amb una "divisió entre bons i dolents, patriotes i traïdors". "Jo em revelo contra aquesta situació i ofereixo als meus compatriotes la possibilitat d'esforçar-nos, unts sense distinció de pensament, per un nou país", ha dit.

En aquest sentit, ha dit que ell ofereix un govern després del 21-D que tingui com a principal objectiu la reconciliació, en primer lloc entre catalans, "i després, la reconciliació amb la resta d'espanyols, amb Europa i també amb el món econòmic". Recordant quan Willy Brandt es va agenollar davant el monument als 'Herois del Gueto de Varsòvia' el 1970, Iceta ha afirmat que "la reconciliació és l'arma més poderosa per guanyar la batalla contra la intolerància i el prejudici a la societat". Lluita contra el terrorisme Iceta ha recordat els orígens de la Internacional Socialista i ha posat en valor els seus principis fonamentals: "llibertat, justícia social i solidaritat".

Ha afegit que els socialistes creuen en la cooperació internacional per afrontar els reptes globals, entre els que ha situat la lluita contra el terrorisme i ha recordat els atemptats del passat 17 d'agost a Barcelona. Entre d'altres reptes ha situat la necessitat de desenvolupament de les regions més pobres, la pacificació de conflictes i la lluita contra el canvi climàtic. El socialista ha reivindicat la importància de Barcelona en aquest context i, en aquest sentit, ha lamentat que hagin estat "expulsar" del govern de la ciutat per oposar-se "com a bons socialistes", a la creació d'una "frontera" entre Catalunya i l'Estat espanyol. "Continuarem treballant sempre deixant-nos la pell per a que Barcelona contingui sent la capital del sud d'Europa i també la capital del Mediterrani", ha dit.

COMENTARIS (0)

Reportatges